Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΡ. ΟΛΑΝΤ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΡ. ΟΛΑΝΤ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ


Οι δηλώσεις του νεοεκλεγέντα Προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, που ανοιχτά προσανατολίζεται πλέον στο ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, είναι αποκαλυπτική για το νέο αιματοκύλισμα των λαών που ετοιμάζουν ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή μας.
Οι αναφορές του στο διεθνές δίκαιο και στον ΟΗΕ, χρησιμοποιούνται απλώς ως «φερετζές» για την επιβολή του «δίκαιου του ισχυρότερου», στη «ζούγκλα» των αντιθέσεων ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τους μονοπωλιακούς ομίλους για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, των δρόμων μεταφοράς τους, των μεριδίων των αγορών.
Έκθετοι και υπόλογοι στο λαό είναι σήμερα όλοι εκείνοι, μεταξύ αυτών κι ο ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγαν πως με την εκλογή του Ολάντ ένας νέος αέρας φυσάει στην ΕΕ και έσπερναν αυταπάτες ότι η ΕΕ θα γίνει πιο «φιλολαϊκή». Η ζωή δείχνει πως οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν μπορούν να «εξανθρωπιστούν». Ήταν, είναι και θα είναι για όσο διάστημα υπάρχουν, εργαλεία για την εκμετάλλευση των λαών, έχουν τον πόλεμο, όπως κι ο καπιταλισμός, στο DNA τους.
Το ΚΚΕ καταδικάζει τα νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια σε βάρος του λαού της Συρίας και τονίζει πως μόνο ο λαός της Συρίας έχει το δικαίωμα να καθορίσει το μέλλον της χώρας του, χωρίς ξένες υποδείξεις κι επεμβάσεις.
Απαιτούμε τώρα να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. Να κλείσει η βάση της Σούδας και γενικότερα να μην δοθεί το έδαφος, τα λιμάνια κι ο εναέριος χώρος της Ελλάδας για μια ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Συρίας και του Ιράν, που θα οδηγήσει σε μεγάλες περιπέτειες το λαό της Ελλάδας και τους άλλους λαούς της περιοχής.



ΑΘΗΝΑ 30/5/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ