Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΝΗ 2012 από τις 6 το πρωί


Εργαζόμενες, εργαζόμενοι στον Επισιτισμό και στα Ξενοδοχεία
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΝΗ 2012 από τις 6 το πρωί

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Καμιά αναμονή.
Οι εκλογές τελειώσανε, τα προβλήματα παραμένουν και οξύνονται.

Η επιλογή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας είναι μονόδρομος. Το αποτέλεσμα των εκλογών δίνει στους ξενοδόχους και στους μεγαλοεστιάτορες φτερά για να συνεχίσουν την επίθεση τους με μεγαλύτερη λύσσα.
Η δυναμική του κλάδου φάνηκε στην παναττική απεργία της 26ης Μάη, όπου το σύνολο σχεδόν των σωματείων της Αττικής έκανε υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά ότι όταν οι κινητοποιήσεις οργανώνονται από τα κάτω, όταν τα αιτήματα πατούν στις ανάγκες των οικογενειών μας, οι εργαζόμενοι ανταποκρίνονται στα καλέσματα των ταξικών σωματείων, ορθώνουν τείχος απέναντι στην επίθεση των εργοδοτών και τέλος μπορούν να αποσπάσουν κατακτήσεις και να υπερασπιστούν δικαιώματα.
Οι ανοιχτές πληγές που άφησε η αντεργατική επίθεση το περασμένο διάστημα δεν θα γιατρευτούν από καμιά κυβέρνηση, πολύ περισσότερο αν εμείς τώρα κάνουμε πίσω. Το ίδιο άλλωστε έγινε και το χειμώνα του 2009, όταν η νεοεκλεγμένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ζητούσε πίστωση χρόνου για να ξεδιπλώσει την επίθεσή της στις ζωές μας. Και τότε το ΠΑΜΕ προειδοποιήσαμε ότι δεν πρέπει να δώσουμε κανένα περιθώριο να προετοιμάσουν τα χειρότερα που ήρθανε και μείνανε. Και τότε, κόντρα στην απεργοσπαστική στάση της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας, καλέσαμε τους εργαζόμενους σε απεργία 17 Δεκέμβρη 2009 με αίτημα να μην πληρώσουμε την κρίση της πλουτοκρατίας.
Σήμερα επιβεβαιωθήκαμε για την αγωνιστική στάση που κρατήσαμε. Σήμερα δεν προειδοποιούμε για τη νέα αντιλαϊκή θύελλα που έρχεται, γιατί όλοι την έχουμε νιώσει στο πετσί μας και γνωρίζουμε την κλιμάκωσή της.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΝΗ 2012 από τις 6 το πρωί
ήμερα σαλπίζουμε συναγερμό!