Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ - «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» Πρόθυμη «τσόντα» σε μετεκλογική κυβέρνηση

Συνεργάζεται με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, υπό την προϋπόθεση να μην συμμετέχουν στην κυβέρνηση Σαμαράς και Βενιζέλος!
Διαθέσιμος να πάρει μέρος μετά τις εκλογές σε μια κυβέρνηση του ευρωμονόδρομου με την συμμετοχή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Π. Καμμένος, επιβεβαιώνοντας το ρόλο του σαν εφεδρεία του συστήματος για «τσόντα» στην αντιλαϊκή διαχείριση.
Σε δηλώσεις του επανέλαβε την θέση για μια κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» βάζοντας ως μόνη προϋπόθεση να μην μετέχουν σε αυτήν οι Α. Σαμαράς και Ε. Βενιζέλος, γιατί όπως είπε είναι εκτεθειμένοι ως πρόσωπα επειδή έστειλαν προσωπικές επιστολές στην τρόικα, με τις οποίες δεσμεύονται ότι θα τηρήσουν τα μέτρα που προβλέπονται στο δεύτερο Μνημόνιο.
Κατά τον Π. Καμμένο, είναι δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» γιατί όπως ανέφερε «η ΝΔ όπως και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι βλέπω ότι αρχίζουν να μιλάνε για την δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου. Οπως δήλωσε χθες το μνημόνιο πρέπει άμεσα να καταγγελθεί αλλά για τις δανειακές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί πρέπει να γίνει επιτροπή λογιστικού ελέγχου». «Δεν υπάρχει μονομερής διαγραφή του δημόσιου χρέους, εμείς μιλάμε για μονομερή διαγραφή του επαχθούς χρέους» διευκρίνισε προς την πλευρά της ΕΕ και της πλουτοκρατίας ο Π. Καμμένος.
Επικαιροποιώντας ταυτόχρονα το οικονομικό τους πρόγραμμα στον τομέα «της αποποινικοποίησης της επιχειρηματικότητας», οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» προτείνουν να δημιουργηθεί ένας «Εθνικός Λογαριασμός οφειλετών του δημοσίου» στον οποίο θα ενταχθούν οι οφειλές επαγγελματιών και επιχειρήσεων που έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι τρία εκατομμύρια ευρώ, θα ανασταλούν οι όποιες προσαυξήσεις των οφειλών (ΦΠΑ, φόροι, ασφαλιστικές εισφορές) και τα ποσά θα εξοφλούνται με δόσεις και ετήσια προσαύξηση 8%.
Προτείνει δηλαδή και αυτός τη διευκόλυνση της πλουτοκρατίας στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της προς το κράτος, με ρυθμίσεις ανάλογες με αυτές που τους απάλλασσε από τις οφειλές τους στα ασφαλιστικά ταμεία.