Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΗ! Ψήφισε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ.

Δεν πάει άλλο! Η καπιταλιστική βαρβαρότητα τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τελειωμό! Για να σωθούν τα κέρδη των τραπεζιτών, βιομηχάνων, δανειστών, δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο!
Με τη νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τη στήριξη των Καρατζαφέρη-Μπακογιάννη, ο πόλεμος στα λαϊκά δικαιώματα θα δυναμώσει. Έρχονται δύσκολες μέρες!
Η νέα δανειακή σύμβαση είναι σύμβαση φτώχειας, πείνας και εξαθλίωσης για το λαό. Ούτε ένα ευρώ από αυτά τα δάνεια και τις δόσεις δεν πάει για τη σωτηρία του λαού, αλλά για τη σωτηρία του συστήματος, της ΕΕ, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να φοβηθούν! Τις αδυναμίες, τα διλλήματα της πλουτοκρατίας, δεν πρέπει ο λαός να τα κάνει δικά του. Μια πρέπει να είναι η δική μας αγωνία: πώς θα ανατρέψουμε τα μέτρα, πώς θα νικήσουμε! Στο μαύρο μέτωπο της συμμαχίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-πλουτοκρατίας να αντιτάξουμε τη δική μας λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της δικτατορίας των μονοπωλίων.
Ήδη ο λαός έχει πτωχεύσει! Εργαζόμενοι βρίσκονται χωρίς δουλειά, άρρωστοι χωρίς φάρμακα, τα παιδιά μας χωρίς βιβλία και έξω από τους παιδικούς σταθμούς, ενώ το φάσμα της πείνας θεριεύει! Έφτασαν στο σημείο να φορολογούν ακόμη και τον άνεργο, τη στιγμή που απαλλάσσουν από τη φορολογία και δίνουν κίνητρα–ζεστό χρήμα στους τραπεζίτες και στους βιομηχάνους.
Η καπιταλιστική κρίση δεν είναι προϊόν κακής διαχείρισης ή λανθασμένων χειρισμών. Είναι κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου και εμπορευμάτων. Δεν είναι μόνο στην Ελλάδα, χτυπάει ταυτόχρονα όλες τις χώρες της ΕΕ, έχει παγκόσμιο-συγχρονισμένο χαρακτήρα.
Τα μέτρα αυτά παίρνονται στο όνομα της κρίσης, είναι προαποφασισμένα και ενταγμένα σε ένα κεντρικό σχέδιο που αποσκοπεί: Να φέρουν στην Ελλάδα τους μισθούς της Ινδίας και Βουλγαρίας, να καταργήσουν ό,τι απέμεινε από εργασιακά, κοινωνικά, ασφαλιστικά δικαιώματα, ώστε να διαμορφώσουν σε αυτή τη βάση νέο μοντέλο καπιταλιστικής ανάπτυξης, να θωρακίσουν τα κέρδη των μονοπώλίων, να γίνουν ανταγωνιστικά. Αυτό το σχέδιο υπηρετούν: η νέα δανειακή σύμβαση, το «κούρεμα» κατά 50%, η ελεγχόμενη χρεοκοπία, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, τα διάφορα μνημόνια, το νέο μισθολόγιο, οι εφεδρείες–απολύσεις, η κατάργηση των ΣΣΕ, το πετσόκομμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των συντάξεων, οι ιδιωτικοποιήσεις.
ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ!
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ!
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
Όσο η κρίση βαθαίνει, αντικειμενικά προκύπτει το ερώτημα: τι σωματεία, τι κίνημα πρέπει να έχουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι, ώστε να μπορούν να παλέψουν ενάντια στη βαρβαρότητα που ζουν;
Σωματεία φρούρια του αγώνα ή σωματεία που αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους, βάζουν πλάτη για να περάσουν τα μέτρα;
Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι μια ευκαιρία. Η κάλπη πρέπει να βγάλει μήνυμα.
Έχεις και εσύ ευθύνη. Η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ δεν αφορά στενά το ίδιο, σε αυτές τις συνθήκες είναι επιτακτική ανάγκη. Είναι απάντηση στην καπιταλιστική κρίση, είναι συμβολή στην ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Στήριξε το ΠΑΜΕ, ακόμα και αν δεν συμφωνείς σε όλα με αυτό. Είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να γίνει το αντίπαλο δέος.
Στήριξε-δυνάμωσε το ΠΑΜΕ:
  • Είναι δύναμη δοκιμασμένη, σταθερή, φερέγγυα.
  • Από την πρώτη στιγμή σου είπε πως έχουμε πόλεμο, «καμιά θυσία για την πλουτοκρατία», έχει προειδοποιήσει για το ρόλο της λυκοσυμμαχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μίλησε για κρίση καπιταλιστική, όταν οι άλλοι μιλούσαν και μιλούν για τα golden boys, για κρίση χρέους ή για το «Δόγμα Σοκ», αθωώνοντας την αιτία των βάρβαρων μέτρων, το ίδιο το σύστημα
  • Πρωτοστατεί στο να αναπτυχθεί κίνημα, που θα βάζει εμπόδια στην εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων, όπως με τα χαράτσια, τα 30αρια τμήματα, την αυτοαξιολόγηση, την επανασύνδεση ΔΕΗ
  • Παλεύει να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας, δεν κάνει πόντο πίσω από αυτό.
  • Δίνει προοπτική στον αγώνα μας, οικοδομεί την ενότητα της εργατικής τάξης, τη συμμαχία της με τα άλλα λαϊκά στρώματα και συγκεντρώνει δυνάμεις για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για μονομερή διαγραφή του χρέους, για αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το λαό στο τιμόνι της εξουσίας.
Φύγε από το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτές τις εκλογές, η παράταξή του η ΠΑΣΚ πρέπει να βγει συντριπτικά ηττημένη! Έφτασε στο σημείο να αναπαράγει την κυβερνητική προπαγάνδα ότι τάχα οι εκπαιδευτικοί θα πάρουν αύξηση με το νέο μισθολόγιο!!!
Καμιά εμπιστοσύνη στη ΝΔ! ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από κοινού συγκυβερνούν, στηρίζουν και ψηφίζουν τη νέα δανειακή σύμβαση, το «κούρεμα κατά 50%», τα διάφορα επικαιροποιημένα μνημόνια, κ.α. Πρόταση της ΝΔ είναι η εργασιακή εφεδρεία.
Έχει ψηφίσει πάνω από τα μισά νομοσχέδια από κοινού με ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ. Συμφώνησε να έρθει το πολυνομοσχέδιο-τερατούργημα για ψήφιση στις 20/10 με τη μορφή του «κατεπείγοντος».
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι «κίνδυνος-θάνατος» για το λαό! ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ είναι μέρος του προβλήματος. Στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που έχουν πλειοψηφία, «σήκωσαν τα μανίκια» για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική:
  • Καλλιέργησαν αυταπάτες, τον εφησυχασμό και τον αποπροσανατολισμό στους εργαζόμενους, όταν ήξεραν πού πάνε τα πράγματα. Καλλιέργησαν το «διαίρει και βασίλευε» μεταξύ των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Έδωσαν χρόνο στο κεφάλαιο.
  • Στήριξαν τον στόχο της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, δηλαδή να είναι φτηνοί οι εργαζόμενοι, όπως ζητούσε το κεφάλαιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Προσκυνούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ευρωμονόδρομο.
  • Βάζουν πλάτη να περάσουν τα μέτρα! Η ΓΣΕΕ χαιρέτισε την συμφωνία των ΟΜΕ-ΟΤΕ και ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για μείωση των μισθών 11% και 14% αντίστοιχα. Η ΑΔΕΔΥ μιλούσε για αναγκαία μέτρα, αλλά μικρότερης έντασης!
Σε αυτή τη ρότα κινούνται και οι πλειοψηφίες σε ΟΛΜΕ-ΔΟΕ.
Καταψήφισαν ακόμα και την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών!
Έχουν συμφωνήσει με το «νέο σχολείο» της αγοράς, με την προώθηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στο χώρο της εκπαίδευσης, με την επιλογή των νέων στελεχών εκπαίδευσης-manager. Η υπουργός Παιδείας έχει δηλώσει: «ευχαριστώ τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ. Δεν σας κρύβω ότι πολλές από τις θέσεις που διαμορφώσαμε ως κυβέρνηση, τις πήρα από την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ»! (Α. Διαμαντοπούλου, Οκτώβρης 2010)
Με αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ,
αλλά και ΟΛΜΕ-ΔΟΕ δεν υπάρχει προοπτική!
Θα αναρωτιέσαι: «γιατί να μην πάμε όλοι μαζί να σώσουμε το μισθό μας, τη δουλειά μας και μετά να δούμε τις διαφορές μας»;
Σου λέμε: Η ενότητα που προτείνουν είναι ενότητα για να σωθεί το σύστημα, ο ευρωμονόδρομος, για να στηριχθεί η γραμμή της ανταγωνιστικότητας που κάνει τη ζωή σου κόλαση. Με αυτό το περιεχόμενο μας καλούν να πάμε «όλοι μαζί», «να ενωθούμε». Όμως, η ενότητα αυτή είναι δηλητήριο για το λαό, έχει δοκιμαστεί και σε άλλες χώρες και έχει οδηγήσει το κίνημα στην καταστροφή. Γι’ αυτό πολεμούν την ταξική ενότητα που χτίζει το ΠΑΜΕ, το «ένας για όλους και όλοι για έναν»! Έχεις πείρα πια. Μόνο με τη γραμμή της σύγκρουσης μπορούμε να βάλουμε φρένο, να τους δυσκολέψουμε!

Προσπέρασε τις δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: Είναι δύναμη αφερέγγυα. Μιλά για τα λαϊκά δικαιώματα, ενώ την ίδια ώρα στηρίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση που τσακίζει τις ζωές μας.
Μην σκορπίζεις την ψήφο σου στα διάφορα σχήματα των Παρεμβάσεων, είναι επίσης αφερέγγυοι! Η ψήφος στα σχήματα αυτά δεν περνάει κανένα μήνυμα στην κοινωνία, αφυδατώνεται στο μικρόκοσμο της εκπαίδευσης.
Οι δυνάμεις αυτές:
  • Χωρίζουν το χρέος σε νόμιμο και παράνομο και μας καλούν να πληρώσουμε το νόμιμο, δηλαδή να πληρώσουμε την καπιταλιστική κρίση, γι’ αυτό και στην ΑΔΕΔΥ πρωτοστάτησαν να συσταθεί η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου.
  • Είναι μέρος των πλειοψηφιών σε ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, χρόνια στηρίζουν αυτές τις ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα. Δεν υπάρχει θέση της ΟΛΜΕ, που να μην έχει την ψήφο τους. Αρθρώνουν υψηλούς τόνους, αλλά στο περιεχόμενο της πάλης συμπορεύονται, είναι στηρίγματα του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού
  • Υιοθετούν τη θέση των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ ότι το ΠΑΜΕ διασπά την ενότητα! Πολεμούν το ΠΑΜΕ με τις θέσεις της σοσιαλδημοκρατίας που είναι επικίνδυνες για το λαό.
  • Συσκοτίζουν το χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης, προβάλλουν σαν διέξοδο μια άλλη κυβέρνηση, που θα «αλλάξει ο Μανωλιός και θα βάλει τα ρούχα του αλλιώς».
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
Μην απέχεις! Αυτό θέλουν! Να είσαι στη γωνία, να σιχτιρίζεις, αλλά να μη δρας. Αυτό κατάφεραν τόσο χρόνια οι συμβιβασμένες ηγεσίες, να στείλουν τον κόσμο σπίτι του. Μην τους κάνεις τη χάρη!
ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ (15/12/11 )

Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ


ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ-ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!
ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2011