Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Προβλήματα Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Υπουργείο Εσωτερικών

Θέμα: Προβλήματα Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

Με σοβαρά προβλήματα έρχονται αντιμέτωποι εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.
Συγκεκριμένα, πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τη μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι διαγωνισμοί που διεξάγονται στους δήμους στους οποίους έχει μεταφερθεί αυτή η αρμοδιότητα, καταλήγουν άγονοι.
Επίσης ζήτημα έχει προκύψει και με τη σίτιση των μαθητών, άλλη μια αρμοδιότητα που μεταφέρθηκε στους δήμους. Παρόλο που η σίτιση των μαθητών, οι οποίοι υποχρεωτικά παραμένουν στο σχολείο 8 και 9 ώρες, προβλέπεται από τη νομοθεσία, έχει γίνει υπόθεση του κατά πόσο αντέχουν τα οικονομικά κάθε δήμου.
Τα ζητήματα αυτά προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα με τα κενά εκπαιδευτικών που υπάρχουν ακόμα, αλλά και με την μη ύπαρξη όλων των βιβλίων.
Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης της παιδείας και της μεταφοράς αρμοδιοτήτων στους Δήμους. Για την κατάσταση αυτή ευθύνη έχουν οι μέχρι σήμερα Κυβερνήσεις που με την πολιτική τους στην Παιδεία όλα αυτά τα χρόνια και με την εφαρμογή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ιδιωτικοποιούν παραπέρα την παιδεία και υποβαθμίζουν το δημόσιο, δωρεάν χαρακτήρα της.
Είναι η πολιτική που αντί να κάνει την καλλιτεχνική εκπαίδευση και την Αισθητική Αγωγή υπόθεση όλων των παιδιών, δεν εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις μάθησης ούτε για τους μαθητές των σχολείων αυτών.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει για την άμεση χρηματοδότηση και επίλυση των ζητημάτων αυτών.

Οι βουλευτές

Γιάννης Πρωτούλης
Γιάννης Γκιόκας
Κώστας Καζάκος
Νίκος Παπακωνσταντίνου