Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Δήλωση των εκλεγμένων με την Λαϊκή Συσπείρωση.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν οι διαδικασίες εκλογής προεδρείου και δημοτικών επιτρόπων στους έξι από τους επτά δήμους του νομού μας.(πλην Ζαχάρως).
Για ακόμα μια φόρα ακούσαμε τους εκλεκτούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να μιλάνε για την ανάγκη που έχουν οι δήμοι όλοι οι πολίτες να συμπορευτούν μαζί για να μπορέσουμε σαν μια γροθιά να αντιμετωπίσουμε τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας. Παχιά λόγια που θα χρησιμοποιήσουν πολλές φορές και στο μέλλον για να δικαιολογήσουν την αντιδραστική πολιτική που θα υλοποιήσουν στους Δήμους.
Όμως πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις είδαμε πως εννοούν την δημοκρατία και την συμμετοχή όλων των διαφορετικών απόψεων στα κέντρα λήψεως αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων. Στην εκλογή των μελών των δημαρχιακών επιτρόπων όλοι σε κοινή κατεύθυνση άλλου τύρβαζαν και προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για τον αποκλεισμό όλων των εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης από τις δημαρχιακές επιτροπές.
Να έχει ξεκάθαρο ο λαός τις Ηλείας ότι σε αυτές τις δυο επιτροπές θέλουν να λαμβάνουν όλες τις σημαντικές αποφάσεις για τους δήμους αφού ο νόμος τους δίνει αρμοδιότητες να διεξάγουν και να κατακυρώνουν όλες τις δημοπρασίες, να συντάσσουν τον προϋπολογισμό, να ελέγχουν την υλοποίηση του και κάθε τρίμηνο να ενημερώνουν το δημοτικό συμβούλιο,  να χορηγούν και να ανακαλούν άδειες ίδρυσης καταστημάτων κ.α. Καταλαβαίνουμε όλοι την ιδιαίτερη σημασία όλων αυτών των επιτρόπων και την σημασία του για να μπορεί κάποια παράταξη να έχει πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει σε έναν δήμο.
Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση στους Δήμους του νομού Ηλείας για τις συνεδριάσεις των Δημοτικών συμβουλίων δηλώνουν τα εξής:
  1. Έχουν ευθύνες οι παρατάξεις που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ σε όλους τους Δήμους που με τακτικισμούς και με νομικά τερτίπια επέβαλλαν τον αποκλεισμό τον Κομμουνιστών που εκλέχτηκαν με την Λαϊκή Συσπείρωση και από τις δυο επιτροπές των δήμων.
  2. Έχουν άλλα στο μυαλό τους και για αυτό φοβούνται τον εργατικό και λαϊκό έλεγχο και απέκλεισαν την φωνή των εργαζομένων.
  3. Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι θα είμαστε το μάτι και το αυτί του λαού στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα αποκαλύπτει, θα δυσκολεύει, θα ενημερώνει και θα στηρίζει τα λαϊκά συμφέροντα. Για αυτό το λόγο άλλωστε ζητήσαμε στο πρακτικό ορκωμοσίας να καταχωρηθεί ότι οι Δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» «Δηλώνουμε ότι υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού». Μάλλον αυτό τους ενοχλεί και τους φοβίζει. 
  4.  Όσα εμπόδια και να μας βάλουν εμείς δεν θα φείδομαι κόπων και θα είμαστε το μάτι και το αυτί του λάου και σε αυτές τις επιτροπές που ζητήσαμε να τις παρακολουθούμε για να μπορούμε να αποκαλύπτουμε το ρόλο τους και την πολιτική τους. Εμείς συνεπείς και με τη δράση μας τα προηγούμενα χρόνια και με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, θα θέσουμε στο επίκεντρο και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά κύρια έξω στο λαό, τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και των γυναικών.
Να ευχηθούμε καλή χρονιά σε όλους τους πολίτες στο νομό μας με υγεία και δύναμη για τους αγώνες που έρχονται.
  


Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης