Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Παράσταση διαμαρτυρίας για το χαράτσι των 5 ευρώ.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας για το χαράτσι των 5 ευρώ.

«Όχι στο χαράτσι των πέντε ευρώ στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού, όχι στις πληρωμές για τις εργαστηριακές εξετάσεις. Η Υγεία είναι αγαθό, όχι εμπόρευμα και βασικό δικαίωμα για όλο το λαό» απαίτησαν οι αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, του συνδικάτου οικοδόμων Ν. Ηλείας και του σωματείου συνταξιούχων Ν. Ηλείας στην σημερινή συμβολική κατάληψη των ταμείων των εξωτερικών ιατρείων του Γ.Ν. Πύργου.
Τόνισαν ότι Κράτος και επιχειρηματίες επιδιώκουν να ενισχυθεί συνολικά η επιχειρηματική δράση στην Υγεία - Πρόνοια. Αυτό επιχειρεί και το νέο πολυνομοσχέδιο - σκούπα για την Υγεία. Δημόσια νοσοκομεία - επιχειρήσεις που θα πουλάνε υπηρεσίες στους ασθενείς - πελάτες. Μειώνουν δραστικά τις κρατικές και εργοδοτικές δαπάνες στην Υγεία και στην Ασφάλιση για να εξασφαλίσουν επιπλέον χρηματοδότηση και παντός είδους κίνητρα στους επιχειρηματίες υποθηκεύοντας τις λαϊκές ανάγκες, μετατρέποντας τις υπηρεσίες Υγείας σε είδος πολυτελείας.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη μαζική ένταξη στην πάλη και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να συστρατευτούν στο κοινό μέτωπο πάλης για την απόκρουση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.
Τα μέλη του ΠΑΜΕ συναντήθηκαν με πλήθος ασθενών αλλά και με γιατρούς και συζήτησαν μαζί τους για τη γενικότερη κατάσταση της υγείας και κυρίως για τα σχέδια ολοκληρωτικής μετατροπής των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις. Κάλεσαν ασφαλισμένους και γιατρούς να συσπειρωθούν μαζί τους και να συστρατευτούν στο κοινό μέτωπο πάλης για την απόκρουση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.
Να κλιμακώσουν την δράση τους και μπροστά στην πανεργατική – πανελλαδική απεργία στις 10 Φλεβάρη και με τη συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30 στην πλατεία Ελευθερίας στην Αμαλιάδα.


ΠΥΡΓΟΣ 25/01/2011