Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Γιατί ψήφος στην Λαϊκή Συσπείρωση

                                           Γιατί ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση»
Οι εκλογές είναι πολιτικές, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, γιατί οι περιφέρειες και οι δήμοι με τον «Καλλικράτη», με τον οποίο συμφώνησαν όλα τα κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ, είναι κρατικός μηχανισμός δίπλα στην κυβέρνηση και στην υπηρεσία των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση»:
Αποτελεί τη μόνη ξεκάθαρη καταδίκη της πολιτικής που οδηγεί το λαό στη φτώχεια, στην ανασφάλεια, στην ανεργία, για τα κέρδη των μονοπωλίων. Είναι η μόνη ξεκάθαρη ψήφος κατά του Μνημονίου, του «Καλλικράτη», της ΕΕ.
Εκφράζει την απαίτηση να πληρώσουν την κρίση και το χρέος αυτοί που τα δημιουργούν με τις μεγάλες φοροαπαλλαγές και τις κρατικές χρηματοδοτήσεις που απολαμβάνουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες.
Είναι ψήφος τιμωρίας του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. που κοροϊδεύουν. Στηρίζουν υποψήφιους που παριστάνουν τους ανεξάρτητους, ότι δήθεν είναι κατά του Μνημονίου, ενώ με τις θέσεις τους το εφαρμόζουν.
Για να εκλεγούν στις περιφέρειες και τους δήμους αγωνιστές που θα εκπροσωπούν τους λαϊκούς αγώνες, θα μάχονται για το δίκιο του λαού, θα τον ενημερώνουν για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Είναι ψήφος διεκδίκησης των σύγχρονων λαϊκών δικαιωμάτων στη σταθερή δουλειά για όλους. Στις σύγχρονες δωρεάν κοινωνικές παροχές στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια. Στο περιβάλλον, στις υποδομές.
Είναι ψήφος υπέρ της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης για ριζικές αλλαγές, για ανάπτυξη υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων.
Αποχή σημαίνει ντουφεκιά στον αέρα. Βολεύει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Χάνεται η αγανάκτηση και η διαμαρτυρία. Κανένας από αυτούς δεν θα ακούσει. Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να πάρουν θέση καθαρά και όχι με μισόλογα αποχής.
Είναι ευκαιρία, οι άνθρωποι του μόχθου να διορθώσουν την ψήφο που έδωσαν στα κόμματα της ΕΕ, την ψήφο που χρησιμοποιούν εναντίον τους. Καθένας έχει ευθύνη αν τον κοροϊδέψουν ξανά. Αν οι υποψήφιοι των κομμάτων του ευρωμονόδρομου πάρουν την ψήφο του λαού, είναι σαν να εγκρίνει όσα βάρβαρα μέτρα έχουν πάρει σε βάρος του, και τα χειρότερα που του φέρνουν.
Ψεύδεται η ΝΔ όταν λέει ότι είναι κατά του Μνημονίου επειδή δεν το ψήφισε στη Βουλή. Τα περισσότερα μέτρα του Μνημονίου έχουν αποφασιστεί εδώ και πολλά χρόνια, με την ψήφο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό η ΝΔ την ίδια στιγμή δηλώνει ότι θα το σεβαστεί. Ήταν και είναι με την ΕΕ, τους μεγάλους επιχειρηματίες που το στηρίζουν, κατά των λαϊκών αγώνων. Οι υποψήφιοί της θα το εφαρμόσουν αν εκλεγούν. Ο «Καλλικράτης» είναι μεταρρύθμιση που περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο και μηχανισμός που θα εφαρμόσει άλλες διατάξεις του Μνημονίου.
Ο λαός να τιμωρήσει το οπισθοδρομικό και τυχοδιωκτικό κόμμα του Καρατζαφέρη για το βρώμικο και ύπουλο ρόλο του σε βάρος του.
Καμία εμπιστοσύνη στους υποψήφιους από το χώρο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αφερέγγυοι.
Κοροϊδεύουν αυτοί που εμφανίζονται ως διαφωνούντες με την κυβέρνηση και ζητούν ψήφο για να την αλλάξουν! Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν αλλάζουν.
Τα μέτρα που οδηγούν στην ανεργία, στη φτώχεια και στην ανασφάλεια δεν είναι μονόδρομος, όπως τα παρουσιάζουν. Ήταν και είναι ανάγκη των μονοπωλίων.
Να μη δεχτούν οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να πληρώσουν για την κρίση και το δημόσιο χρέος. Δεν πρόκειται αυτές οι θυσίες να πιάσουν τόπο γι' αυτούς. Η ανάπτυξη που υπόσχονται, όταν θα έρθει, θα είναι αναιμική και πρόσκαιρη. Τα αντιλαϊκά μέτρα θα κλιμακώνονται. Αυτός ο δρόμος που υπηρετεί τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα τρέφει τις αιτίες της κρίσης.
Αυτό που είπε το ΚΚΕ από την αρχή είναι η μόνη αλήθεια: `Η θα πτωχεύσει ο λαός ή η πλουτοκρατία. Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οδηγεί το λαό σε σίγουρη χρεοκοπία.
Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί εμποροβιοτέχνες και αγρότες, τα παιδιά τους, έχουν άλλο δρόμο: Το δρόμο της αγωνιστικής συμπόρευσης και συμμαχίας κατά των μονοπωλίων και της ΕΕ για τα σύγχρονα δικαιώματα, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία. Παίρνουν θέση με την ψήφο τους.
Οι εκλογές πρέπει να γίνουν μια νέα αρχή μαζικού απεγκλωβισμού από τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Να εμπιστευτεί ο λαός τη δύναμή του. Να αντεπιτεθεί για τα δικαιώματά του, για την εξουσία του.
Κάντε βήμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, ακόμα και αν δε συμφωνείτε σε όλα μαζί του. Στις εκλογές στις 7 Νοέμβρη ΨΗΦΟ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
*Χρήστος Γιάνναρος Υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου με την Λαϊκή Συσπείρωση
Γραμματέας της Ν.Ε. Ηλείας του Κ.Κ.Ε.