Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Όλοι και όλες στην απεργία 7 Οκτώβρη

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Β’ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ στις 10.30π.μ.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ελάτε με το ΠΑΜΕ, όλοι μαζί για να αντισταθούμε στις νέες περικοπές που ετοιμάζουν στους μισθούς και τα επιδόματά μας. Να εναντιωθούμε στην άρση της μονιμότητας, στις νέες μαζικές απολύσεις που ετοιμάζουν, στις σχέσεις εργασίας - λάστιχο, στον αυταρχισμό. Να εναντιωθούμε στα σχέδιά τους να μετατρέψουν τα σχολεία, τα Πανεπιστήμια, τα Νοσοκομεία σε επιχειρήσεις, σε χώρους επενδύσεων και υπερκερδών των κεφαλαιοκρατών. Να εμποδίσουμε τη σύνδεση των μισθών μας με την παραγωγικότητα και την υποταγή των δημοσίων υπαλλήλων σε νόρμες και αντιλαϊκούς στόχους που αυτοί θα καθορίζουν για να είναι το κράτος τους πιο αποτελεσματικό για το κεφάλαιο και τις πολυεθνικές. Να ματαιώσουμε τις αυξήσεις στη ΔΕΗ, το νερό, τα καύσιμα, τα εισιτήρια, το Φ.Π.Α., τις ανατιμήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Να μη γίνουμε συνένοχοι νέων αντιλαϊκών πολιτικών και μέτρων, μέσω του «Καλλικράτη».

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Έχουμε κι εμείς μερίδιο ευθύνης για την πορεία των εξελίξεων. Πολλά θα εξαρτηθούν και από την προσωπική στάση καθενός από μας. Φτάνουν οι συμβιβασμοί και η ανοχή σε πολιτικές και συσχετισμούς που μας πνίγουν. Έχουμε τη δύναμη και τα μέσα να ανατρέψουμε και συσχετισμούς και πολιτικές. Με το ΠΑΜΕ, με το ταξικό κίνημα, μπορούμε να χαράξουμε μια ελπιδοφόρα και νικηφόρα προοπτική. Η συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, μικρών βιοτεχνών και εμπόρων, μικρομεσαίων αγροτών, των νέων και των γυναικών που οικοδομείται, ανοίγει αυτή την προοπτική.

Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Είναι ο δικός μας δρόμος, η δική μας εναλλακτική λύση στα βάσανα που φέρνουν για μας και τα παιδιά μας οι καπιταλιστικές κρίσεις, αλλά και η καπιταλιστική ανάπτυξη. Για να γίνουν τα βασικά μέσα παραγωγής λαϊκή περιουσία και για να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, που είναι μεγάλες, με κριτήριο τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ – ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ