Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 10.30π.μ. στην πλ. ΟΤΕ στον Πύργο.

Συντρίβουν τη ζωή μας!
Μην κάνεις πίσω. Μην τρομάζεις. Εσύ έχεις τη δύναμη!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ 
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΦΛΕΒΑΡΗ
στις 10.30π.μ. στην πλ. ΟΤΕ στον Πύργο.

Εργαζόμενε-εργαζόμενη, άνεργε-άνεργη, νέα-νέε,

Βιομήχανοι, τραπεζίτες, Τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, θέλουν να τα αρπάξουν όλα.
Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα. Βάζουν στο επίκεντρο το τσάκισμα των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων. Οι πολιτικοί τους υπηρέτες ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ δυναμώνουν την ιδεολογική τρομοκρατία, απειλούν και εκβιάζουν.
Την ίδια στιγμή οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τον πολύπαθο λαό του νομού μας είναι αποτέλεσμα της ίδιας εγκληματικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και των στελεχών τους στην Τοπική Διοίκηση, γιατί άφησαν τις πόλεις, τα χωριά, την αγροτική παραγωγή, χωρίς έργα και μηχανισμούς αντιπλημμυρικής προστασίας. Το πόσο μεγάλες είναι οι ευθύνες τους αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι δεν είχαν πάρει ούτε τα στοιχειώδη μέτρα για την προστασία του νοσοκομείου Πύργου.
Να ματαιώσουμε τώρα το νέο έγκλημα. Να τους ανατρέψουμε. Όλοι στον αγώνα.
  • Όχι στο νέο μνημόνιο.
  • Όχι στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
  • Όχι άλλα βάρη πάνω στις πλάτες των εργαζομένων.
  • Καμιά περικοπή σε μισθούς, συντάξεις και δώρα.
  • Να πληρώσει η πλουτοκρατία.
  • Έξω η τρόικα από τη χώρα μας! Ανατροπή αυτών που την έφεραν με δική τους επιλογή!
  • Εκλογές τώρα! Να τιμωρηθούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.
Απαιτούμε:
  • Αποζημίωση άμεσα για το σύνολο των ζημιών (σε κατοικίες, καταστήματα, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο και αγροτικές εγκαταστάσεις) , και αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες.
  • Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την πλήρη επαναλειτουργία του νοσοκομείου, αλλά και μέριμνα για την κάλυψη των ασθενών που νοσηλεύονται στα άλλα νοσοκομεία του νομού μας.
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη σε εγρήγορση και αγώνα. Καμιά αναμονή και καθυστέρηση στην απάντηση που πρέπει να δοθεί. Ή θα υποταχτούμε και θα τα σαρώσουν όλα, ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι. Να μην αφήσουμε τις ζωές μας, στις τύχες των βιομηχάνων και του πολιτικού προσωπικού τους.
Κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δεν περισσεύει σε αυτή τη μάχη. Η απάντηση θα πρέπει να δοθεί σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και χώρο εκπαίδευσης. Η επίθεση που επιχειρούν να εξαπολύσουν να τους γυρίσει μπούμερανγκ.
Το σύνθημα “εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά” να ηχήσει σε κάθε τόπο δουλειάς. Είναι το όπλο του εργάτη, δίνει δύναμη στη σύγκρουση με τον πιο σκληρό αντίπαλο.