Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 5 μ.μ. στην πλ. ΟΤΕ στον Πύργο.

Πανεργατική, λαϊκή συμμαχία τώρα και αντεπίθεση.
Κάτω η κυβέρνηση των μνημονίων, της λαϊκής χρεοκοπίας.
Το νέο μνημόνιο να μείνει στα χαρτιά. 
 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 
 
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΛΕΒΑΡΗ 
 
στις 5 μ.μ. στην πλ. ΟΤΕ στον Πύργο.

Εργαζόμενε-εργαζόμενη, άνεργε-άνεργη, νέα-νέε,
Την Τετάρτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ο εφαρμοστικός νόμος με τον οποίο θα ξεκινήσει ο νέος γύρος της αντεργατικής επίθεσης. Ο εφαρμοστικός νόμος θα αφορά τη μείωση σε επικουρικές και κύριες συντάξεις, ενώ οι ανατροπές σε εργασιακά και μισθολογικά θα οδηγήσει το λαό σε περαιτέρω εξαθλίωση.
Να μείνουν τα μέτρα στα χαρτιά !
Εργαζόμενοι – εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι και νέες
Είναι ανάγκη να απαντήσουμε ενωμένοι στην οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ-ΛΑΟΣ, της Ε.Ε., της τρόικας και του κεφαλαίου να χτυπήσει τα δικαιώματά μας. Διότι, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να σπάσουμε τους νόμους που ψηφίζονται στη Βουλή απ' τα κόμματα της πλουτοκρατίας υπέρ του κεφαλαίου. Με τον ενωμένο ταξικό μας αγώνα, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε κλάδο.
Τώρα δεν μπορείς να λες “εγώ κοιτάζω τη δουλειά μου” γιατί τέτοια δεν έχεις και όταν την έχεις είναι προσωρινή. Τώρα δεν μπορείς να λες “ενδιαφέρομαι για τα παιδιά μου” γιατί τώρα αποφάσισαν να τα κάνουν σκλάβους στους βιομήχανους, στους επιχειρηματίες. Τώρα δεν μπορείς να λες “δεν απεργώ για να μην με απολύσουν” γιατί σε απολύουν και χωρίς να απεργήσεις, χωρίς καν να έχεις περάσει έξω από την πόρτα του σωματείου σου.
Τώρα δεν έχεις καμία δικαιολογία, ότι δεν ήξερες, ότι κάτι περίμενες, ότι δεν είχες καταλάβει. Τώρα τα πράγματα είναι πιο απλά, ή στέκεσαι όρθιος, ξεσηκώνεσαι παντού, ή σκύβεις και περπατάς γονατιστός προς την καπιταλιστική κόλαση. Μέση λύση δεν υπάρχει.
Εργαζόμενοι – εργαζόμενες,
Ήρθε η ώρα να ξεσηκωθούμε, το οφείλουμε σε αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, στους νεκρούς του αγώνα. Το οφείλουμε στα παιδιά μας για να μπορούμε να τα κοιτάμε με περηφάνια στα μάτια, λέγοντας τους ότι δεν γονατίσαμε, δεν τα προδώσαμε.
Πρέπει να προετοιμαστούμε για μεγάλους, σκληρούς και μακροχρόνιους αγώνες. Δεν αρκούν οι αγώνες που ξέραμε μέχρι τώρα. Ο αντίπαλος είναι καλά οργανωμένος και διαθέτει πολλά μέσα. Απαιτεί να οργανωθούμε σε όλους τους χώρους δουλειάς, να συγκροτήσουμε γερά κλαδικά συνδικάτα, με στηρίγματα σε όλους τους χώρους δουλειάς, εργοστασιακά σωματεία, σωματειακές επιτροπές.
Χρειάζεται όλοι οι εργάτες, τα λαϊκά στρώματα, να οργανώσουμε αγώνες ενάντια σε ΕΕ, εργοδοσία, στις δυνάμεις που τους στηρίζουν, για να πάρουμε στα χέρια μας αυτά που μας ανήκουν, δηλαδή όλα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 
 
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΛΕΒΑΡΗ 
 
στις 5 μ.μ. στην πλ. ΟΤΕ στον Πύργο.