Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΩΣ ΕΔΩ

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και οι άνεργοι πρέπει να προβληματιστούν σχετικά με το πoια πολιτική δύναμη είπε την αλήθεια και ποιοι τους εξαπάτησαν όλο το προηγούμενο διάστημα.
Όλες οι πολιτικές δυνάμεις του «ευρωμονόδρομου» ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Καρατζαφέρης, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ναι και αυτός ακόμα και σήμερα μιλάει για τον μονόδρομο της Ευρωπαϊκής-Λυκοσυμμαχίας-Ένωσης, αλλά και οι καταβολάδες τους παραπλάνησαν και παραπλανούν τον λαό λέγοντας ότι το μέλλον της χώρας είναι συνυφασμένο με την ύπαρξη της Ελλάδας μέσα στην ΕΕ. Θυμάμαι ότι η φράση ‘‘θα τρώμε με χρυσά κουτάλια’’ έχει ακουστεί πολλές φορές αλλά πιο έντονα με την ένταξη της Ελλάδας στο ΕΥΡΟ.
Να δούμε όμως τι λένε οι αριθμοί, τι είπε η ίδια η ζωή;
Ένας στους τέσσερις Έλληνες ικανούς για εργασία είναι άνεργος (με τρομακτικά ποσοστά στους νέους).
Τα ψίχουλα μισθών και συντάξεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μας εξαθλιώνουν.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν ή φυτοζωούν.
Οι αγρότες δεν μπορούν να καλλιεργήσουν και όπως λένε «όλα έχουν πάει στο θεό» εννοώντας τις τιμές σε σπόρους, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, καύσιμα κλπ. και την ίδια στιγμή οι τιμές για τα προϊόντα τους «έχουν πάει στον πάτο».
Τελικά ποιούς «έσωσαν» και ποιούς θα «σώσουν» αν τους αφήσουμε να συνεχίσουν το έργο τους;
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι πολιτικές επιλογές των κομμάτων του κεφαλαίου – ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ήταν και είναι «υπέρ των εχόντων και κατεχόντων», υπέρ των μονοπωλιακών επιχειρήσεων αν χρησιμοποιήσουμε επιστημονική ορολογία.
Όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα προσπαθήσουν να μας κλέψουν τη ψήφο με ψευτοδιλήμματα και υποσχέσεις. Διαβάζουμε για παράδειγμα στο τοπικό τύπο υποσχέσεις όπως:
Υπόσχονται θέσεις εργασίας μέσω των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών.
Υπόσχονται 1.320 θέσεις απασχόλησης στη τοπική διοίκηση με 500€ το μήνα για 5 μήνες.
Υπόσχονται ότι μέσω των φυλακών Ανδρίτσαινας θα απαλλαγούν οι κάτοικοι από τον εφιάλτη της φτώχιας και της ανεργίας.
Υπόσχονται ότι θα επιστρέψουν τον ΦΠΑ στους αγρότες, τον οποίο κακώς παρακρατούν.
Υπόσχονται ότι θα επισκευάσουν το Νοσοκομείο Πύργου το οποίο σήμερα δυόμιση μήνες μετά από τις πλημμύρες υπολειτουργεί.
Και φυσικά υπόσχονται και πολλά άλλα που έπρεπε το 2012 να είναι κτήμα όλων μας.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΩΣ ΕΔΩ. Αυτή τη φορά δε πρέπει να μας ξεγελάσουν. Το ποτάμι της λαϊκής οργής θα πρέπει να στηρίξει το ΚΚΕ που αταλάντευτα όλα αυτά τα χρόνια ήταν στο πλάι του εργαζόμενου λαού, του είπε την αλήθεια και πήγε κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλιακών επιχειρήσεων.
Το ΚΚΕ έχει λύση για το λαό, έχει πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας. Πάνω απ' όλα, όμως, το ΚΚΕ αποδείχθηκε ότι ξέρει να μάχεται, ξέρει να αγωνίζεται, ξέρει να εμπνέει αισιοδοξία και δύναμη στο λαό, ξέρει να παλεύει σε όλες τις συνθήκες, ανηφόρες, κατηφόρες, στις στροφές, μένει σταθερό. Ο λαός πρέπει να αποδειχτεί νικητής απέναντι στα τρομοκρατικά διλήμματα, τα οποία θα γίνουν πολύ χειρότερα μέχρι την ώρα που ανοίγουν οι κάλπες. Τρομοκρατούν αυτοί που θέλουν ένα λαό ηττημένο, πεσμένο κάτω για να περάσουν τα καινούργια μέτρα αυτά σαν οδοστρωτήρα. Παραπλανούν αυτοί που θέλουν κυριολεκτικά να πατήσουν πάνω στη δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση, προβάλλουν δήθεν εύκολες λύσεις. Οι λύσεις για το λαό δεν είναι ποτέ εύκολες. Η λύση όμως που προτείνει το ΚΚΕ είναι και λαϊκή, και φιλεργατική, και ρεαλιστική, γιατί ακριβώς συμφέρει το λαό και εξαρτάται από το λαό να γίνει πραγματικότητα.

*Τρύφων Αθανασόπουλος, Υποψήφιος Βουλευτής του ΚΚΕ, Πρώην Δήμαρχος Ανδρίτσαινας