Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Καταγγελία ΠΑΜΕ Νομού Ηλείας

Η γραμματεία Ν. Ηλείας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις απαράδεκτες προσπάθειες της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου και του τοπικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ να τρομοκρατήσουν το Δ.Σ. και το σωματείο εργαζομένων, συνολικά τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Παράλληλα με την επίθεση της κυβέρνησης και της ΕΕ στα εναπομείναντα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σκοπό έχουν να χτυπήσουν τα αγωνιζόμενα σωματεία, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Να στρέψουν τους εργαζόμενους του νοσοκομείου ενάντια στους συναδέλφους τους, που μάχονται για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και του νομού συνολικά να καταδικάσουν απερίφραστα τέτοιες μεθοδεύσεις και να μη σκύψουν το κεφάλι. Να σταθούν αλληλέγγυοι και να δυναμώσουν το σωματείο συνολικά. Να συνεχίσουν με μεγαλύτερη δύναμη και αντοχή τον δίκαιο αγώνα τους, να σφυρηλατήσουν την αγωνιστική ενότητά τους, να συμπορευτούν με το ταξικό κίνημα, να δώσουν προοπτική στον αγώνα τους.
Να πάρουν υπόψη τους ότι στην παγκόσμια ιστορία, όποτε οι εργάτες σκύψανε το κεφάλι τελικά ποτέ δεν κέρδισαν αλλά ούτε και τη γλίτωσαν. Να αναλογιστούν ότι όλα τα δικαιώματα που είχαμε μέχρι σήμερα, δικαιώματα που τσαλαπατιούνται και αφαιρούνται, κατακτήθηκαν με συλλογική δράση, αγώνες και θυσίες, όταν οι εργάτες γίνονταν "μια γροθιά" απέναντι στον ταξικό αντίπαλο. Οι εργάτες κέρδιζαν πάντα όταν ύψωναν ανάστημα στους εργοδότες, απομόνωναν τα «γιουσουφάκια» τους στον χώρο εργασίας, αντιστέκονταν σε αντεργατικές κυβερνητικές πολιτικές.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Βαριά είναι η ευθύνη που σηκώνετε στις πλάτες σας. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο το νοσοκομείο του Πύργου. Έχει στόχο την τρομοκράτηση συνολικά των εργαζομένων, την απαξίωση της αγωνιστικής ταξικής συνδικαλιστικής δράσης, ανοίγει επικίνδυνους δρόμους που θα τους βρει μπροστά του το κίνημα. Σε κάθε περίπτωση, αν περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας, η κατάσταση θα χειροτερεύσει και για σας και τις οικογένειές σας αλλά και για τους συναδέλφους σας σε άλλους χώρους.
Το ΠΑΜΕ σας καλεί, μέσα από συνελεύσεις να πάρετε απόφαση για προκήρυξη-συμμετοχή στην απεργία όπως προτείνει το ΠΑΜΕ και απαιτούν οι συγκεκριμένες συνθήκες, την ημέρα που θα ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή για τα νέα μέτρα – λαιμητόμο.
Η απεργία αυτή να είναι το ξεκίνημα αγώνων που επιβάλλεται να κλιμακωθούν για να παρεμποδιστεί η νέα αντιλαϊκή επέλαση, για να αντεπιτεθεί ο λαός.