Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου Ζητάμε να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατ' επείγοντος το θέμα που αφορά στη σχεδιαζόμενη κατάργηση του ΕΙΝ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πάνω στη φόρα που έχει πάρει για να ξελασπώσει ακόμη μια φορά τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες εξείγγειλε νέα επίθεση στη φοιτητική μέριμνα. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης – κ. Πάγκαλος – ανακοίνωσε ότι στα πλαίσια των “περιβόητων” συγχωνεύσεων το Εθνικό Ίδρημα Νεότητας (ΕΙΝ), θα συγχωνευτεί με το υπουργείο Παιδείας.
Ξέρουμε που το πάνε: Στόχο έχουν να μειώσουν κι άλλο τη κρατική χρηματοδότηση για τη μέριμνα, να χρησιμοποιήσουν την νέα πατέντα της “αξιολόγησης” στο δημόσιο με κριτήρια της αγοράς προκειμένου να πετάξουν και άλλους εργαζόμενους στο δρόμο, να τους τρομοκρατήσουν με απολύσεις και μετατάξεις προκειμένου να δεχτούν να μειώνεται ο μεσθός και η σύνταξή τους. Όλα αυτά βέβαια θα έρθουν να επιταχύνουν την λειτουργία των Εστιών σε όλη την χώρα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Θέλουν να μετατρέψουν τις εστίες σε ξενοδοχεία “πολυτελείας” για τις λαϊκές οικογένειες που θα χρυσοπληρώνουν για ένα δωμάτιο και ένα πιάτο φαΐ, που οι εργαζόμενοι εκεί θα δουλεύουν απλήρωτοι με μισθούς και συντάξεις της πείνας.... και όλα αυτά για να σωθεί η Ελλάδα από τη χρεωκοπία!!!!!!!
Είτε με “αυτοτέλεια” και “αυτονομία”, είτε υπό την “κρατική αιγίδα”, είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και τις Εστίες να λειτουργούν ακόμη περισσότερο σαν επιχειρήσεις με τους φοιτητές και τις οικογενειές τους για πελατεία.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • ΟΥΤΕ ΕΥΡΟ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ-ΒΙΒΛΙΑ-ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ-ΔΙΔΑΚΤΡΑ!
  • Ανέγερση νέων σύγχρονων Εστιών, Εστιατορίων, κυλικείων στην ευθύνη του κράτους που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.
  • Καμιά απόλυση προσωπικού, προσλήψεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά διακαιώματα.
  • Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600€ σε όλους τους φοιτητές που είναι από άλλες πόλεις μέχρι να χτιστούν Εστίες για όλους τους φοιτητές που έχουν ανάγκη.
  • Να κυρηχθούν υπό διωγμό οι επιχειρήσεις από ιδρήματα, εστίες, λέσχες σίτισης.

Πύργος 24/06/2011