Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η ... «δευτέρα παρουσία»



«Δεν έχετε - λένε συχνά όταν απευθύνονται στο ΚΚΕ - προτάσεις για άμεσες λύσεις στα λαϊκά προβλήματα. Τα παραπέμπετε όλα στη λαϊκή εξουσία». Το ΚΚΕ όχι μόνο έχει προτάσεις σήμερα για άμεσες λύσεις σε λαϊκά προβλήματα, αλλά είναι πάμπολλα τα παραδείγματα που δείχνουν ότι συγκεκριμένες προτάσεις του ΚΚΕ όταν τις πάλεψε οργανωμένα το εργατικό λαϊκό κίνημα, κέρδισε.
Το ΚΚΕ είναι πρωτοπόρο στον αγώνα για την προστασία των εργατικών λαϊκών οικογενειών. Είναι πρωτοπόρο σε αγώνες για άμεσες λύσεις ανακούφισης από την αντιλαϊκή επίθεση με συγκεκριμένες προτάσεις και σχεδιασμό που αφορούν τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τα λαϊκά νοικοκυριά. Ο στρατηγικός στόχος της λαϊκής εξουσίας δε σημαίνει ότι το ΚΚΕ δεν έχει θέσεις για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων από τη βαρβαρότητα που βιώνουν σήμερα.
Ο αγώνας ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ και στη διακοπή ηλεκτροδότησης, παραπέμπει στο σοσιαλισμό; Σε αυτό το αμεσότατο μέτωπο πάλης, πάνω από 1.500.000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν, πίεσαν και ανάγκασαν την κυβέρνηση να αναδιπλωθεί.
- Ο αγώνας για την προστασία των ανέργων με πρόταση νόμου (την καταψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.) είναι κάποιο ... όραμα από τη «δευτέρα παρουσία»; Στη «δευτέρα παρουσία» παραπέμπουν την προστασία των ανέργων τα αστικά κόμματα και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτοί επιδιώκουν ο λαός να μην προκόψει ποτέ.
- Η πάλη για άμεσα μέτρα προστασίας των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών με διαγραφή των χρεών από τόκους, με μείωση κατά 50% όλων των δανείων και αναστολή πληρωμής τους για τα επόμενα χρόνια για ανέργους, μικρομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 50.000 ευρώ, για τετραμελή οικογένεια, τι είναι; Πρόγραμμα της σοσιαλιστικής κυβέρνησης των επόμενων αιώνων;
- Η πρόταση νόμου για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και την επιστροφή όλων των κλεμμένων από κράτος και μεγαλοεπιχειρηματίες είναι μια εικόνα ενός «μελλοντικού παράδεισου»;
- Ο αγώνας για να μην περάσουν οι μισθοί πείνας των 300 και 400 ευρώ στους νέους εργαζόμενους δεν είναι αγώνας του σήμερα για να υπάρχει συγκεκριμένο «αύριο» για τα νέα ζευγάρια;
Και υπάρχουν πολλά παραδείγματα ακόμη.
Το επιχείρημα «το ΚΚΕ παραπέμπει στο σοσιαλισμό», δε στέκει. Υπονομεύει τους ίδιους τους αγώνες του λαού. Που παλεύει σήμερα για να μη χάσει το μεροκάματο, αλλά που μέσα από αυτό τον αγώνα όσα κι αν κερδίσει πάντα θα υπάρχει πάνω απ' το κεφάλι του ο καπιταλιστής, που του καταστρέφει τη ζωή, που τον εμποδίζει να απολαύσει όλο τον πλούτο που παράγει και αυτό σημαίνει: πεινασμένα παιδιά, φτώχεια, ανεργία, δουλειά χωρίς ασφάλιση, χρέη στις τράπεζες, αδυναμία να πληρώσουν φάρμακα και να πάνε στο γιατρό, να ζητιανεύουν ψίχουλα για να φάνε, ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, ξενιτιά και άλλα τόσα δεινά. Θέλουν να μπολιάσουν στους εργάτες και στα λαϊκά στρώματα το δηλητήριο ότι είναι καταδικασμένοι να ζουν για πάντα μέσα σε αυτή την κατάσταση, κάτω από την άγρια καπιταλιστική εκμετάλλευση. Είναι δυνατόν ο λαός να ανεχτεί να περνά έτσι η ζωή του; Όχι. Γι' αυτό στις επικείμενες εκλογές πρέπει να ψηφίσει και να βγάλει πανίσχυρο το ΚΚΕ.

Τρύφωνας Αθανασόπουλος – υποψήφιος βουλευτής Ηλείας του ΚΚΕ.