Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

Πολιτικοί απατεώνες

Είδαμε και στο νομό μας τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ με περίσσιο θράσος να κάνουν αναλύσεις για το πως στις εκλογές θα στερήσουμε βουλευτικές έδρες από τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και θα έχει κέρδος η «Αριστερά». Πριν λίγο καιρό είχαμε το μπόνους των 50 εδρών. Μετά την αποκάλυψη της απάτης η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κατάπιε τη γλώσσα της και άλλαξε τροπάρι. Χωρίς ντροπή και χωρίς να ζητήσει συγγνώμη ούτε από τα μέλη του που κορόιδευε, η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε δριμύτερη επιστρατεύοντας άλλη κατεργαριά: Πρότεινε στο ΚΚΕ συνεργασία για τις μονοεδρικές περιφέρειες, υποκρινόμενη μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεράνω εδρών! Ποιοι; Αυτοί που μαλλιοτραβιούνται μεταξύ τους για το πώς θα μοιράσουν κάθε φορά τις έδρες!
Όμως, και στο θέμα των μονοεδρικών αποδεικνύονται ψεύτες. Γιατί ο εκλογικός νόμος καθορίζει ότι ο αριθμός των εδρών του κάθε κόμματος προκύπτει με βάση το πανελλαδικό του ποσοστό. Ακόμα κι αν ένα κόμμα πάρει όλες τις μονοεδρικές, το σύνολο των εδρών του θα είναι το ίδιο ακριβώς που θα έπαιρνε και χωρίς τις μονοεδρικές!... Δηλαδή, αν και οι 8 μονοεδρικές πήγαιναν στο ΚΚΕ, θα του αφαιρούνταν 8 βουλευτές από άλλες εκλογικές περιφέρειες, έτσι ώστε ο συνολικός αριθμός των βουλευτών που θα εκλέξει να είναι όσος αντιστοιχεί στο ποσοστό που θα πάρει.
Αυτός είναι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ ο στόχος του είναι πώς θα πλήξει το ΚΚΕ, δεν τολμά να τα βάλει ευθέως με την πολιτική του πρόταση και δράση και επιτίθεται διαρκώς με κουτοπονηριές. Και την ίδια στιγμή που έκανε, υποτίθεται, πρόταση εκλογικής συνεργασίας στο ΚΚΕ, στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου της Καρδίτσας κατέβαινε σε κοινό ψηφοδέλτιο με το ΠΑΣΟΚ, για να χτυπηθεί το ΚΚΕ! Και στο συνέδριο της εθνικής ομοσπονδίας τυφλών με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Και επειδή δεν έχει περάσει πολύς καιρός θυμόμαστε καλά την συνεργασία τους στην Ικαρία με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ. μόνο και μόνο να μην βγει δήμαρχος του ΚΚΕ.
Αυτοί είναι που μιλάνε και «θέλουν» και συμμαχία!!! Είτε προσπαθούν να ψαρέψουν σε θολά νερά είτε δεν γνωρίζουν τι τους γίνεται και γίνονται επικίνδυνοι για τα συμφέροντα των εργαζομένων, των φτωχομεσαίων αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων.
Στις εκλογές, λοιπόν, πολύ περισσότερες και καινούριες ψήφοι πρέπει να πέσουν στο ΚΚΕ. Και από όσους δε συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ. Γιατί είναι το μόνο αντίβαρο στην εφαρμοζόμενη πολιτική μέσα στο λαό, για να βγει το κίνημα χειραφετημένο από μοιρολατρικές αντιλήψεις και προκαταλήψεις. Είναι κριτήριο ισχυροποίησης των λαϊκών μαζών η εκλογική δύναμη του ΚΚΕ.


*Χρήστος Γιάνναρος, Γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ.