Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΚΝΕ


Στα πλαίσια της δίμηνης καμπάνιας της ΚΝΕ κατά όλων των ναρκωτικών, η Νομαρχιακή Οργάνωση Ηλείας της ΚΝΕ πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 5x5 με το κεντρικό σύνθημα « ΖΩΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ- ΟΧΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ- ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ» .
Στο γήπεδο μοιράστηκαν ανακοινώσεις με τις θέσεις της ΚΝΕ κατά των ναρκωτικών και αναρτήθηκαν δύο πανό, ένα για το τουρνουά που πραγματοποιείται και τα ναρκωτικά και άλλο ένα στο οποίο γραφόταν : « Η ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟ- ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ» . Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για την Νομαρχιακή Οργάνωση Ηλείας της ΚΝΕ η οποία είχε θετική ανταπόκριση με τη συμμετοχή μεγάλο αριθμό νέων οι οποίοι έχουν αγανακτήσει από τη σημερινή κατάσταση.
Δεν είναι τυχαίο ότι την περίοδο της οικονομικής κρίσης έχουν αυξηθεί τα ναρκωτικά σε εργατογειτονιές και παιδιά λαϊκών οικογενειών. Αυτοί οι νέοι είναι η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης, οι αυριανοί εκμεταλλευόμενοι εργάτες. Θέλουν να τους έχουν στο χέρι και <<κοιμισμένους>>, για να μην μπορούν να αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους ως άνθρωποι και ως εργάτες. Είναι συγκεκριμένοι οι υπεύθυνοι και έχουν ονοματεπώνυμο. Όλοι αυτοί που εκμεταλλεύονται τον κόπο τόσων ανθρώπων που φτάνουν τοις οικογένειες μας σε οικονομικό αδιέξοδο,οι ίδιοι με δηλώσεις τους χωρίζουν τα ναρκωτικά σε «σκληρά» και «μαλακά». Οι ίδιοι λένε πώς είναι ελευθερία η χρήση ναρκωτικών.
ΠΑΣΟΚ: δηλώσεις Γ. Παπανδρέου: « να φυτέψει ο καθένας στο σπίτι του ένα γλαστράκι χασίς».
ΝΔ: επί κυβέρνησης της προσπάθησε να διαλύσει τα κέντρα πρόληψης έχοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους.
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: στις θέσεις του για τα ναρκωτικά (27/5/08) είναι χαρακτηριστικό πως δεν υπάρχει καμία αναφορά στις αιτίες του προβλήματος και επίσης δεν υπάρχει πουθενά στο δισέλιδο κείμενο η λέξη «πρόληψη».
Η ΚΝΕ σας προτείνει να γυρίσουμε τις πλάτες σε όλους αυτούς και τους υπηρέτες τους με τα κόμματά τους (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΚΟΕ κ.ά.) και να βάλουμε πλάτη για τη λαϊκή συμμαχία, τη ρήξη και την ανατροπή με αυτό το σύστημα. Να περάσουμε από τον κόσμο εκμετάλλευσης στον κόσμο της ελευθερίας. Αγώνας για λαϊκή εξουσία- λαϊκή οικονομία, για έναν κόσμο χωρίς εξάρτηση από ουσίες. Αγώνας για τον Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό που ως στόχο θα έχει τις λαϊκές ανάγκες και όχι το κέρδος.