Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Στο ίδιο έργο θεατές


ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ
Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου στις 30 και 31 Μάρτη παρακολουθήσαμε την δημοτική αρχή να δίνει για ακόμα μια φορά τα διαπιστευτήρια της στην κεντρική εξουσία για το πώς θα υλοποιήσει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε οι αντιδράσεις από το λαϊκό παράγοντα να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες.
Έτσι είδαμε την δημοτική αρχή να εξαντλεί την «αγωνιστικότητα» της για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης και ανταγωνιστικότητας (Ολύμπια Οδός), και ταυτόχρονα να φέρνει προς ψήφιση στο δημοτικό Συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό που με την εφαρμογή τους το επόμενο διάστημα θα οξύνουν ακόμα περισσότερο τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες στο δήμο μας.
Αποδέχονται πλήρως την μειωμένη χρηματοδότηση του κράτους, τα μηδαμινά έργα για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, ιδιαίτερα των χωριών του δήμου μας. Αν συνυπολογίσουμε ότι το προηγούμενο διάστημα είχαμε σημαντικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την αγροτική οδοποιία, την ύδρευση, την αποχέτευση, τα σκουπίδια κ.α. καταλαβαίνουμε ότι το ποσό των 4,9 εκατομμυρίων ευρώ για νέα έργα στο δήμο μας, όπου μέρος αυτών είναι μελέτες και συντήρηση παλαιότερων, είναι πολύ μακριά από τις ανάγκες. Αυτό φάνηκε και από την κουβέντα στο δημοτικό συμβούλιο που όλοι οι πρόεδροι των κοινοτήτων που πήραν το λόγο διαμαρτύρονταν ότι δεν λήφθηκαν υπόψη της δημοτικής αρχής οι προτάσεις για έργα σημαντικά στην περιοχή τους. Φυσικά για έργα προοπτικής που θα αντιμετωπίζουν προβλήματα από πλημμύρες και κατολισθήσεις ή έργα που θα βελτίωναν την διαβίωση των κατοίκων στις περιοχές τους (Εγγειοβελτιωτικά Έργα, Κέντρο Υγείας στον ορεινό δήμο, Πολιτιστικά Κέντρα στις κοινότητες, Βιολογικός Καθαρισμός Πύργου κ.α.) δεν αποτυπώνονται ούτε καν σαν σκέψεις στο χαρτί για να γίνουν και τα επόμενα χρόνια. Φυσικά είδαμε στην εισήγηση και τις επόμενες μέρες στις εφημερίδες να μιλάνε για τεχνικό πρόγραμμα που ξεπερνάει τα 27εκ Ευρώ και για προϋπολογισμό που ξεπερνάει τα 38 εκ Ευρώ. Έχουν υπολογιστεί έργα τα οποία έχουν ξεκινήσει από τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζονται και έχουν υπολογιστεί δύο και τρείς φορές και άλλα τα οποία ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσουν σε κάποια φάση αλλά δεν ξέρουμε πότε και αν. Ούτε οι αντιδήμαρχοι δεν ξέρουν που τα έχουν υπολογίσει αυτά στον προϋπολογισμό και την μια μέρα έλεγαν ότι δεν έχουν υπολογιστεί και την άλλη ότι είναι μέσα στον προϋπολογισμό. Φυσικά έχουμε μειώσεις κατά 140.000 ευρώ στις σχολικές επιτροπές και σε άλλες υποχρεώσεις του κράτους προς την λαϊκή οικογένεια.
Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχομεσαίοι αγρότες να βγάλουν γρήγορα συμπεράσματα και να μην περιμένουν τίποτα από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ και από τους εκλεκτούς τους. Άλλωστε όπως αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά και στην συγκρότηση του Δ.Σ. του ΕΚ Πύργου, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ μια χαρά τα «βρίσκουν» για να βάλουν εμπόδια στον αγώνα των εργαζομένων. Μαζί συγκρότησαν προεδρείο, αποκλείοντας τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, όπως μαζί τόσα χρόνια εφαρμόζουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.
Σήμερα, άμεσα είναι ανάγκη ζωτικής σημασίας να εκφραστεί πιο αποφασιστικά και οργανωμένα η λαϊκή αγωνιστική αντεπίθεση, απειθαρχία, ανυπακοή και αποφασιστικότητα απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική και τα αντιλαϊκά μέτρα. Τη ματαίωση των αυξήσεων στις τιμές των προϊόντων, τη λήψη μέτρων για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών. Την απαίτηση και από το δημοτικό συμβούλιο να παρθούν μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών με μειώσεις δημοτικών τελών κ.α. ενάντια στις επιθυμίες της κυβέρνησης με εκφραστή στο δήμο μας τον Δήμαρχο που μιλάει για «αδικία επειδή οι εργαζόμενοι δεν πληρώνουν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς»!! Καινούργια χαράτσια μας ετοιμάζουν.
Να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την οργάνωση του αγώνα, στην συγκρότηση του πλατιού λαϊκού μετώπου που θα απαιτεί την ικανοποίηση του συνόλου των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, με τη συμμετοχή όλων όσων πλήττονται από αυτή την πολιτική στις κινητοποιήσεις που θα έρθουν για τα ζητήματα της Υγείας, της Παιδείας, των Συλλογικών Συμβάσεων, της ασφάλισης και συνολικότερα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή.