Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ - ΔΗΜ, ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ Δ. ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ - ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Συντρόφισσες και σύντροφοι ,εργαζόμενοι -ες, νέοι και νέες,
Οι ιμπεριαλιστές δολοφόνοι, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Βρετανία, συνολικά το ΝΑΤΟ και με την έγκριση του ΟΗΕ, ξεκίνησαν ένα νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Αυτή τη φορά στη Λιβύη! Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καταγγέλλουμε την ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας .
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να μας πείσει ότι δε συμμετέχει στις πολεμικές επιχειρήσεις, κοντά στις ακτές της Λιβύης βρίσκεται μια ελληνική φρεγάτα, ένα ελληνικό ιπτάμενο ραντάρ συμμετέχει στο συντονισμό των πολεμικών επιχειρήσεων, ενώ έχει παραχωρήσει τα αεροδρόμια (Σούδα, Άραξο, Ανδραβίδα, Ακτιο), λιμάνια και τον εναέριο χώρο της χώρας που χρησιμοποιούν ήδη τα νατοϊκά αεροσκάφη και πλοία, από όπου εξαπολύουν τις δολοφονικές τους επιθέσεις. Και, βέβαια, κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ότι η χώρα θα συμμετάσχει με περισσότερα στρατιωτικά μέσα και στον υπό το ΝΑΤΟ συντονισμό των χερσαίων στρατιωτικών επιχειρήσεων. Η συμμετοχή της Ελλάδας έχει ένα στόχο, μήπως πάρει μερίδιο από τα πετρέλαια για λογαριασμό των επιχειρηματιών και μόνο.
Είναι υποκρισία το πρόσχημα των ιμπεριαλιστών, μαζί και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ότι το ενδιαφέρον τους είναι "ανθρωπιστικό". Οι δολοφόνοι των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ και άλλων λαών σ' όλο τον κόσμο δεν μπορούν να μιλάνε για ανθρωπισμό. Είναι αυτοί, όπως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που στήριζαν μέχρι τώρα τον Καντάφι, που συνεργάζονταν με αυταρχικές και αντιλαϊκές κυβερνήσεις, ανάλογα πάντα με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις τους.
Ο ελληνικός λαός και οι λαοί της περιοχής και ολόκληρου του πλανήτη δεν πρέπει να είναι και δεν είναι πια αφελείς. Γνωρίζουν και έχουν μεγάλη εμπειρία. Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, τα κέρδη της πλουτοκρατίας και των μονοπωλίων είναι και ήταν οι αιτίες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων
Είναι ειρωνεία να μας μιλούν για "ελευθερία" και "δημοκρατία", να επικαλούνται το Διεθνές Δίκαιο οι μακελάρηδες των λαών. Η δημοκρατία τους δεν είναι άλλη από αυτή της ιμπεριαλιστικής βίας, της καθυπόταξης των λαών.
Μιλούν για ελευθερία και εννοούν την ανεμπόδιστη δράση τους για το μοίρασμα των αγορών, για το ποιος θα πάρει μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα των κερδών. Δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να αιματοκυλούν και να σφάζουν λαούς για να αυξήσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου. Αυτό είναι το δίκαιο που επικαλούνται. Είναι το δίκαιο των μονοπωλίων και της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Μεγάλες ευθύνες έχουν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που στηρίζει και εμπλέκει τη χώρα στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο και η ΝΔ , το ΛΑΟΣ , η ΔΗΣΥ που συναινούν. Τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης υπηρετούν, που επιδιώκει να αναβαθμίσει το ρόλο της στην περιοχή. Η συμμετοχή και εμπλοκή της χώρας μας δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.
Οι δολοφόνοι που επιτίθενται σήμερα και στη Λιβύη είναι οι ίδιοι που δολοφονούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στις χώρες τους φορτώνοντας σε αυτούς τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης. Είναι οι ίδιοι που στέλνουν τους νέους στην ανεργία, είναι οι ίδιοι που καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, που καταδικάζουν τους παραγωγούς του πλούτου, δηλαδή τους εργαζόμενους, σε μισθούς πείνας, που τους καλούν να δουλεύουν μέχρι τον τάφο. Είναι οι ίδιοι που εξασφαλίζουν στα μονοπώλια και στους επιχειρηματικούς ομίλους αμύθητα κέρδη.
Η κυβέρνηση στηρίζει και έχει ουσιαστική συμμετοχή στον πόλεμο κατά της Λιβύης, για τον ίδιο ακριβώς λόγο που έχει εξαπολύσει και τον άγριο πόλεμο στα λαϊκά δικαιώματα. Υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και τις διεθνείς συμμαχίες της. Η συμμετοχή στους πολέμους, στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ, είναι η άλλη πλευρά της ίδιας αντιλαϊκής και βάρβαρης πολιτικής που εφαρμόζει στο εσωτερικό, για αυτόν ακριβώς το λόγο έχει και τη συναίνεση της ΝΔ και άλλων κομμάτων και μηχανισμών του συστήματος.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να αντιταχθεί αποφασιστικά στην εμπλοκή της χώρας σε αυτόν το βάρβαρο πόλεμο, όχι μόνο για λόγους αλληλεγγύης προς το λαό της Λιβύης, αλλά και γιατί στο στόχαστρο αυτής της πολιτικής βρίσκονται και τα δικά του δικαιώματα. Γιατί η ενεργή συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς εγκυμονεί νέους τεράστιους κινδύνους για το λαό.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία ,τους μαζικούς τους φορείς στην περιοχή και στο νομό συνολικά σε άμεση καταδίκη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης, σε αγωνιστική αντίδραση και επαγρύπνηση. ΚΑΤΩ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ. Οι λαοί έχουν τη δύναμη να επιβάλουν τη δική τους προοπτική, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Να κλείσουν αμέσως οι ΝΑΤΟικές βάσεις στην Ανδραβίδα, στον Άραξο, στη Σούδα και το Άκτιο.
Να αποχωρήσουν τα ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα και πλοία από τη Λιβύη.
Καμιά εμπλοκή, καμία συμμετοχή της Ελλάδας στον βρώμικο αυτό πόλεμο.
Εργαζόμενοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες
Εγκαταλείψτε τα στηρίγματα του ιμπεριαλισμού στη χώρα μας το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Απομονώστε τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που καλλιεργούν αυταπάτες για ειρήνη μέσω της ΕΕ και του ΟΗΕ.
Η λαϊκή απάντηση πρέπει να είναι λαϊκό μέτωπο πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Τώρα με δυνατό ΚΚΕ να οργανώσουμε την αντεπίθεση, ανυπακοή και απειθαρχία στον ιμπεριαλισμό.