Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Για τις ηλεκτρονικές θυρες στο αθλητικό κέντρο



Στη συνεδρίαση του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» που έγινε στις 23-07-2020, ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και το : «Ενημέρωση ΔΣ και λήψη απόφασης για τοποθέτηση δύο ηλεκτρονικών θυρών στο αθλητικό κέντρο».

Στην προφορική εισήγηση και τοποθέτησή του επί του θέματος ο Πρόεδρος του ΔΣ, γιατί δεν υπάρχουν γραπτές εισηγήσεις ώστε να είναι γνωστές οι θέσεις του προεδρείου πριν την έναρξη της συνεδρίασης, έκανε λόγο για την αναγκαιότητα της τοποθέτησης των θυρών εισόδου για λόγους αφενός ασφάλειας και ελέγχου των εισερχομένων και αφετέρου λόγω κορονοϊού.

Μετά από τοποθετήσεις των μελών στην ψηφοφορία που έγινε, από τα ένδεκα παριστάμενα μέλη, υπέρ ψήφισαν τα δέκα και μόνο ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης ψήφισε ΚΑΤΑ .

Το θέμα αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση δύο ηλεκτρονικών θυρών εισόδου στις πύλες του αθλητικού κέντρου Αμαλιάδας. Η μια θα τοποθετηθεί στη δυτική είσοδο στην οδό γηπέδου και η άλλη στη πλευρά που γίνεται η λαϊκή αγορά. Για να μπορεί να εισέλθει οποιοσδήποτε στο αθλητικό κέντρο θα πρέπει να προμηθευτεί ατομική ηλεκτρονική κάρτα εισόδου, έναντι αντιτίμου, όπου κατά την είσοδο θα γίνεται καταγραφή του καθενός που μπαίνει στο αθλητικό κέντρο.

Από την ληφθείσα απόφαση προκύπτει ότι η Δημοτική Αρχή , οι παρατάξεις που εκπροσωπούνται στον «ΗΛΕΙΟ» και ψήφισαν υπέρ καθώς και εκπρόσωποι φορέων αλλά και δημότες που συμμετέχουν ως μέλη, επιβάλλουν ένα ακόμα χαράτσι σε κάθε δημότη που θέλει να κάνει χρήση για άθληση, για περίπατο και για αναψυχή του αθλητικού κέντρου. Στερώντας έτσι το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης ενός ακόμα δημοτικού χώρου, που αποτελεί λαϊκή περιουσία. Κάνει δε απαγορευτικό το δικαίωμα άθλησης στα ομαδικά αθλήματα για την λαϊκή οικογένεια, αφού οι γονείς πληρώνουν και συνδρομή στα σωματεία. Ο κάθε πολίτης πληρώνει ήδη πάνω από έξι διαφορετικούς φόρους και τέλη και οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι καταβάλουν συνολικά το 95% των φορολογικών εσόδων του κράτους. Στο επόμενο διάστημα η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο για τη λαϊκή οικογένεια και το εισόδημα των εργαζομένων, για όσους έχουν ακόμα δουλειά, θα μειωθεί ακόμα πιο πολύ, μιας και τα χρήματα του “ ταμείου ανάκαμψης» θα συνοδεύονται από διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Για τη Λαϊκή Συσπείρωση ο αθλητισμός σαν τμήμα πολιτισμού δεν χωράει στη λογική κόστους -οφέλους και δεν αποτιμάται με χρήμα. Η άθληση είναι δικαίωμα και ανάγκη του καθενός, ανεξάρτητα από ηλικία.

Από την άλλη με πρόσχημα τον καλύτερο έλεγχο στο ενδεχόμενο εξάπλωσης του κορονοϊού και της ασφάλειας των εγκαταστάσεων, με τις ηλεκτρονικές θύρες επιδιώκεται ο έλεγχος, η ταυτοποίηση και παρακολούθηση κάθε εισερχόμενου στο αθλητικό κέντρο. Το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας για την δημόσια υγεία είναι εντελώς υποκριτικό, διότι δεν αντέδρασαν, δεν διαμαρτυρήθηκαν, δεν κινητοποιήθηκαν όταν πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι δεν προβλέπεται καμιά πρόσληψη γιατρών για το νοσοκομείο Αμαλιάδας, αλλά και για τα άλλα δύο νοσοκομεία του νομού μας. Η Δημοτική Αρχή πλήρως εναρμονισμένη με τις επιλογές της κυβέρνησης, συμβάλει και αυτή στην ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου, παρακολούθησης, αποκλεισμού και αποτροπής. Βάζουν νέα εμπόδια για τη λήψη απόφασης απεργίας, συγκεντρώσεων, διαδηλώσεων, κοινωνικών συναθροίσεων - αθλητικών και πολιτιστικών - και με καταλύτη τον κορωνοϊό επιδιώκουν να μας οδηγήσουν σε κοινωνικό απομονωτισμό. Το πρόσχημα της ασφάλειας των εγκαταστάσεων δε, το χρησιμοποιούν κουνώντας το δάκτυλο για να μας τρομοκρατήσουν. Εντείνεται έτσι ακόμα πιο πολύ η κρατική καταστολή, τρομοκρατία και αυταρχισμός.

Στις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουμε σε συναντήσεις με συλλόγους αθλητικούς, επαγγελματικούς, πολιτιστικούς και φορείς για κοινό μέτωπο δράσης ενάντια σε αυτή την απόφαση αλλά και σε κάθε απόφαση ενάντια στη συλλογική δράση και την ελεύθερη πρόσβαση σε δημοτικούς και δημόσιους χώρους.