Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Για τους αγρότες

30/06/2020

Τους κόπους μιας χρονιάς να πηγαίνουν χαμένοι βλέπουν οι μικρομεσαίοι αγρότες, παραγωγοί καρπουζιού, του δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής .
Ένα διαχρονικό πρόβλημα που είναι το αίσχος των «ανοιχτών», (ότι καθαρίσει) και απαράδεκτα χαμηλών, εξευτελιστικών τιμών παραγωγού που διαμορφώνουν οι έμποροι, όξυνε παραπέρα η πανδημία, αφού μειώθηκε η δραστηριότητα του επισιτιστικού - τουριστικού κλάδου και επίσης μειώθηκαν οι εξαγωγές. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα στις περιπτώσεις που η παραγωγή μένει στο χωράφι.
Η κυβέρνηση αντί να «ταΐζει» τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους να πάρει μέτρα στήριξης των παραγωγών για την παραγωγή που χάνεται αυτή την περίοδο και να πάψει να επικαλείται τις αντοχές της οικονομίας. Να στηρίξει τους βιοπαλαιστές αγρότες, αυτούς που παλεύουν στο λιοπύρι για να βγει η παραγωγή για να μπορέσουν να επιβιώσουν αλλά και να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες του λαού.
Απαιτείται τώρα :
  • Κάλυψη από το κράτος του εισοδήματος που χάθηκε εξαιτίας της πανδημίας.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα, ενάντια στην κερδοσκοπία των εμπόρων.
  • Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος.
  • Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ.
Είναι τα στοιχειώδη που υποχρεούται να εφαρμόσει η κυβέρνηση για να επιβιώσουν οι βιοπαλαιστές αγρότες γιατί αυτοί όπως και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα όλα αυτά τα χρόνια πλήρωσαν πολλά, δεν θα πληρώσουν ξανά.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Κολόσακας Άγγελος Λοχοβίτης Νίκος