Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Για τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΥΡΓΟΣ 29 ΑΠΡΙΛΗ 2014

Για τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, να πάρουν μαζικά μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.
Η απεργιακή συγκέντρωση του Πύργου  θα γίνει στην κεντρική πλατεία στις 10.30π.μ.
Η 1η Μάη είναι η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά αγωνιστικά τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ταξική πάλη με το κεφάλαιο και τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, διατρανώνοντας την απόφαση της να συνεχίσει ως το τέλος, ως τη νίκη. Αποτελεί σύμβολο στον αγώνα των εργαζόμενων για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Ο αιματοβαμμένος Μάης του 1886 και η ανεπανάληπτη θυσία των εργατών του Σικάγο αποτελεί οδηγό για το σήμερα και τις νέες μάχες που θα ακολουθήσουν, εμπνέει τους λαούς για τις μελλοντικές ηρωικές σελίδες που θα γραφτούν. Η 1η Μάη μας καλεί, να προωθήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την ενότητα της τάξης μας, για την ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση. Να δημιουργήσουμε τους όρους για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης. Ο δικός τους πλούτος εξαρτάται από τη δική μας φτώχεια!
Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα, να ανατραπεί η γραμμή της ταξικής υποταγής, που νεκρώνει το σώμα της εργατικής τάξης. Να ηττηθεί η γραμμή που απελπίζει και αποτρέπει χιλιάδες εργαζόμενους και νέους να μπουν στους αγώνες και την ταξική πάλη.
Ζήτω η 1η Μάη!     
Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη!
Ζήτω τα 15 χρόνια του ΠΑΜΕ!  συνεχίζουμε αταλάντευτα – ταξικά για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.