Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Λαϊκή Συσπείρωση

Το Νοέμβρη του 2010 οι εργαζόμενοι της χώρας μας, εν μέσω της ανερχόμενης φτώχειας, ανεργίας και γενικευμένης ανασφάλειας, καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες, προκειμένου να εκλέξουν τις τοπικές και περιφερειακές διοικήσεις του κράτους, με βάση τη νέα διοικητική αναδιάρθρωση, το γνωστό σχέδιο «Καλλικράτης». Η νέα αλλαγή της διοικητικής δομής, συνέχεια του αντιδραστικού «Καποδίστρια» που γνωρίσαμε, αποτελεί βασικό μοχλό προώθησης της πολιτικής, που γεννάει βάσανα για το λαό και πλούτη για το μεγάλο κεφάλαιο. Η μάχη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών του Νοέμβρη 2010 παίρνει, ακόμα περισσότερο από ότι παλιότερα, λόγω των εξελίξεων τον τελευταίο χρόνο με την οικονομική καπιταλιστική κρίση, γενικό χαρακτήρα πολιτικής αναμέτρησης. Δεν έχει καμιά βάση ο διαχωρισμός των προβλημάτων σε προβλήματα στο χώρο εργασίας και προβλήματα στο χώρο κατοικίας, στο χώρο σπουδών. Τα λεγόμενα τοπικά προβλήματα είναι απόρροια των γενικών.
Δεν αποτελούν κριτήριο τα πρόσωπα ή οι επικεφαλής των συνδυασμών. Αυτό που καθορίζει την ταυτότητα και τις προθέσεις τους είναι ποια πολιτική δύναμη τους στηρίζει. Έχει σημασία η στάση των συνδυασμών απέναντι στα καθημερινά εργατικά, λαϊκά προβλήματα, απέναντι στις αιτίες και τη διέξοδο από την κρίση, από τη στάση τους σε μεγάλα προβλήματα, όπως είναι η ανεργία, η εμπορευματοποίηση παιδείας, υγείας κλπ. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων και Νομαρχιών που ήταν στα χέρια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με τη στήριξη σε πολλές περιπτώσεις είτε του ΣΥΝ, είτε του ΛΑ.Ο.Σ., πρωτοστάτησαν σε αντεργατικές ρυθμίσεις, προώθησαν την εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, ιδιωτικοποίησαν τομείς της τοπικής διοίκησης, εφάρμοσαν τα ΣΔΙΤ, επιβάρυναν παραπέρα τη λαϊκή οικογένεια με τις αυξήσεις τελών για τις υπηρεσίες που δικαιούνταν. Έδωσαν με κάθε τρόπο χέρι βοήθειας στις κυβερνήσεις, ήταν μακριά από τους λαϊκούς αγώνες.
Οι εργαζόμενοι έχουν την ευκαιρία να μετατρέψουν αυτήν την εκλογική μάχη σε εφαλτήριο αντεπίθεσης. Να αποδείξουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι, για μια ακόμη φορά, να δείξουν εμπιστοσύνη ή να πιστέψουν στα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ψήφισαν το 2009. Ότι δεν εμπιστεύονται την τύχη τους, το αύριο των παιδιών τους, στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) - Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Οι εργαζόμενοι πρέπει μαζικά να πάνε να ψηφίσουν και μπροστά στις κάλπες να σκεφτούν συνολικά την κατάσταση και τα προβλήματα που βιώνουν. Να βγάλουν αισθητά αποδυναμωμένα τα ψηφοδέλτια που θα στηρίξουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καθώς και ο πρόθυμος για τις βρώμικες δουλειές ΛΑ.Ο.Σ.
Να πούνε ΟΧΙ στο αντιλαϊκό σχέδιο «Καλλικράτης».
  • Να αντιταχθούν στη μεταφορά κεντρικών αρμοδιοτήτων - π.χ. Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια - στην περιφερειακή και τοπική διοίκηση που σημαίνει την παραπέρα υποβάθμιση, την εμπορευματοποίησή τους. Να απαιτήσουν το δημόσιο δωρεάν και καθολικό χαρακτήρα τους.
  • Να παλέψουν για την κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, για μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους. 
  • Να απαιτήσουν τη δραστική αύξηση της χρηματοδότησης της τοπικής διοίκησης από τον προϋπολογισμό, την κατάργηση κάθε είδους αντιλαϊκής φορολογίας για τη λειτουργία της. 
  • Σχεδιασμό και υλοποίηση υποδομών και μηχανισμών δημόσιας προστασίας από φυσικές καταστροφές, προστασία του περιβάλλοντος, προστασία της δημόσιας γης.
Το ΚΚΕ στη μάχη των τοπικών εκλογών, θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στο μνημόνιο και στο ξεθεμελίωμα βασικών κατακτήσεων, τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τη μάχη για τα λαϊκά προβλήματα, όπως, μέτρα για το φυσικό περιβάλλον, για δημόσια έργα υποδομών (αντιπλημμυρική προστασία, αντισεισμική θωράκιση), για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα εκπαίδευσης, υγείας, πρόνοιας κλπ. Παράλληλα στη μάχη των τοπικών εκλογών το ΚΚΕ και οι συνεργαζόμενοι μαζί μας, θα θέσουμε στο επίκεντρο τον άλλο δρόμο ανάπτυξης. Αυτόν που καθορίζεται αποκλειστικά από το συμφέρον των εργαζομένων, των ανθρώπων του μόχθου.
Στους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συμμετέχουν όσοι έχουν πρωτύτερα συναντηθεί σε μεγάλους λαϊκούς αγώνες, στις απεργίες, στα μέτωπα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού μας. Όλοι όσους βλέπετε σήμερα και όσοι θα δώσουν τη μάχη των τοπικών εκλογών από τα ψηφοδέλτια της ''Λαϊκής Συσπείρωσης'' έχουν αποδείξει με τη στάση τους ότι είναι μπροστάρηδες στους αγώνες και τις διεκδικήσεις για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια.
Στη ''Λαϊκή Συσπείρωση'' συμμετέχουμε στελέχη και μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, φίλοι και συνεργαζόμενοι με το ΚΚΕ, οι συναγωνιστές που δραστηριοποιούνται σε διάφορα μέτωπα, συνολικά στο λαϊκό κίνημα. Επίσης τα ψηφοδέλτια της ''Λαϊκής Συσπείρωσης'' είναι ανοιχτά σε όλους τους αγωνιστές από άλλους πολιτικούς χώρους, που έχουν πει ότι δεν πάει άλλο με τα βάρβαρα αυτά μέτρα, που αντιτάσσονται στον ''Καλλικράτη'' και καλούνται να συμπαραταχθούν στη μάχη για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Οι υποψήφιοι και όσοι εκλεγούν με τη ''Λαϊκή Συσπείρωση'' θα αποτελούν στήριγμα και φωνή του λαού και την επομένη των τοπικών εκλογών. Με συνέπεια και σταθερότητα θα υπερασπίζονται τα δίκαια των εργαζομένων, θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια στο μνημόνιο κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και την προοπτική της λαϊκής εξουσίας.
Η πρόσκληση για την ενίσχυση και τη συμπαράταξη με τη ''Λαϊκή Συσπείρωση'', είναι ανοιχτή σε όλες τις λαϊκές δυνάμεις. Δίνουμε τη μάχη για την ανατροπή αυτού του αρνητικού συσχετισμού, δίνουμε τη μάχη για την αλλαγή στο επίπεδο της συνείδησης της κοινωνίας και είμαστε αισιόδοξοι γι' αυτό. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε αποτελέσματα.