Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΔΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΚΟΥΤΣΟΥΒΑΣ (ΣΑΚΗΣ)

Συμπόρευση με την «Λαϊκή Συσπείρωση» ΄Ηλιδας



Ύστερα από χρόνια, αποφάσισα να συμπαραταχθώ με την Λαϊκή Συσπείρωση ΄Ηλιδας.

Ο λόγος είναι η ιδιαίτερη κρισιμότητα των εξελίξεων και η μεγάλη ανάγκη να συγκεντρωθούν ικανές σε ποιότητα και όγκο κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις ώστε από κοινού να μπορέσουμε να αναμετρηθούμε νικηφόρα με τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα. Με την πολιτική η οποία οδήγησε τα πράγματα εδώ που είναι :

μερική απασχόληση, οχτάμηνη το πολύ εργασία - απασχόληση, χαμηλά μεροκάματα, μεγάλες δυσκολίες στην παραγωγή και διαχείριση των γεωργικών προϊόντων, μετατροπή των δημόσιων αγαθών της υγείας, της παιδείας, του ρεύματος σε εμπορεύματα δυσβάστακτου κόστους για τις οικογένειες του μεροκάματου και των πετσοκομμένων μισθών.

Στο σημείο όταν έχει καύσωνα να καιγόμαστε και όταν βρέχει να πνιγόμαστε.


Που μετατρέπει και την περιοχή μας μέσω του Αράξου, της Ανδραβίδας και του Ακτίου σε στόχο των πολεμικών συγκρούσεων που είναι σε εξέλιξη.

Οι εξελίξεις αυτές οδηγούν κάθε άνθρωπο στο να πάρει θέση.

Και η τοποθέτηση του καθενός και της κάθε μιας δεν μπορεί παρά να είναι με τις δυνάμεις της Ειρήνης, της δουλειάς και των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.

Σε αυτές τις συνθήκες δίνουμε το έναυσμα για έναν δημοτικό και κοινοτικό κίνημα ώστε όλοι οι συμπολίτες μας στην Ήλιδα που πρόταξαν την αλληλεγγύη, το συλλογικό συμφέρον της πόλης και των χωριών μας να διεκδικούν μία ζωή ολόκληρη, αντάξια των δυνατοτήτων της εποχής μας και όχι μία ζωή μισή, με δόσεις, απόρροια των πολιτικών επιλογών της κεντρικής εξουσίας και των αρχών της τοπικής διοίκησης που την υποστηρίζουν.


Η Λαϊκή Συσπείρωση ΄Ηλιδας είναι έτοιμη για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.


Και μπορεί μετά τις εκλογές να αποτελέσει την πραγματική δύναμη που όχι μόνο θα συγκρουστεί με όσους μαυρίζουν τη ζωή μας, είτε σε τοπικό, είτε σε περιφερειακό, είτε σε κυβερνητικό επίπεδο, αλλά και να αποσπάσει λύσεις με το λαό και για το λαό της περιοχής μας. Μπορεί την ελπίδα που έχει ανάψει εδώ και καιρό στην Αμαλιάδα και στις Κοινότητές μας να τη φουντώσει, ώστε να μη μπορέσει να συγκρατηθεί από το παλιό και το σάπιο που καπηλεύεται το Δήμο και τις ζωές μας όλα αυτά τα χρόνια.


Με κέντρο τον άνθρωπο και όχι το ζύγι κόστος - όφελος που οδηγεί μαθηματικά στην παρακμή, παίρνω μέρος στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης σαν ελάχιστο χρέος απέναντι στις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.


Κουτσουβάς Διονύσιος (Σάκης) του Αθανασίου

Αμαλιάδα 18/9/2023