Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η γραμματεία Ν. Ηλείας του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τον αγώνα των εργατών και εργατριών του συσκευαστηρίου αγροτικών προϊόντων του ομίλου Λαυρεντιάδη – Γερολυμάτου στην περιοχή της Βάρδας, που από το Σάββατο δίνουν περήφανο αγώνα. Κρατούν παλικαρίσια στάση απέναντι στις επιδιώξεις της εργοδοσίας που τους έχει απλήρωτους για δυόμισι μήνες, παρά την προσπάθεια να σπάσει την ενότητά τους.
Την περίοδο αυτή, συνολικά η εργατική τάξη δέχεται σφοδρή επίθεση στη ζωή της. Στον κλάδο των τροφίμων και όχι μόνο επιδιώκουν την εκ περιτροπής εργασία, τη μείωση μισθών. Προχωρούν σε εκατοντάδες απολύσεις σε όλο τον κλάδο.
Ο όμιλος Λαυρεντιάδη – Γερολυμάτου στον οποίο ανήκει το εργοστάσιο κοροϊδεύει τους εργαζόμενους με ζητήματα που αφορούν την αλλαγή ιδιοκτήτη. Η κερδοφορία του μεγαλώνει (τα κέρδη προ φόρων αναμένεται να ανήλθαν από 1,67 εκατ. ευρώ που ήταν το 2005 σε 1,94 εκατ. ευρώ για το 2006 σε εταιρικό επίπεδο και από 1,81 εκατ. ευρώ σε 2,144 εκατ. ευρώ σε ενοποιημένο επίπεδο) και από την άλλη αφήνει απλήρωτους τους εργάτες για να τους κάνει να υποχωρήσουν, να απογοητευτούν και να μπορέσει να περάσει ανεμπόδιστα τα σχέδιά του.
Στόχο έχουν, μειώνοντας τα μεροκάματα, τους μισθούς και συνολικά τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, να γεμίσουν τα σεντούκια τους με μεγαλύτερα κέρδη, αλλά και μετά την κρίση οι εργαζόμενοι να δουλεύουν με μισθούς Βουλγαρίας, Κίνας και χωρίς δικαιώματα, με το κεφάλι σκυμμένο.
Ο δρόμος της αλληλεγγύης είναι η ασπίδα της τάξης μας απέναντι στην εργοδοσία που τη στηρίζει με όλα τα μέσα η κυβέρνηση της αστικής τάξης (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.). Να δυναμώσει η ενότητα των εργατών όλου του κλάδου και όλης της εργατικής τάξης. Να μην υποχωρήσουμε. Να μην υποκύψουμε. Να οργανωθούμε ακόμα πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά. Να πάρουμε την ευθύνη του αγώνα στα χέρια μας. Μαζί με τους εργαζόμενους και φτωχούς αγρότες της περιοχής, τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ να συνεχίσουμε. Μπορούμε να τους εμποδίσουμε. Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα σε όλους. Να προετοιμαστούμε καλύτερα να αντιμετωπίσουμε όποια μέτρα σχεδιάζει να πάρει η εργοδοσία σε βάρος μας.