Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Για το «φαινόμενο» που πρέπει να μελετηθεί !!!!!!!



Για το «φαινόμενο» που πρέπει να μελετηθεί !!!!!!!

Δυσκολεύεται να αναλύσει πώς το ΚΚΕ καταφέρνει και «αναπτύσσει δυναμική» ο βουλευτής του νομού μας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Τζαβάρας. «Η ιστορία με τα κομμουνιστικά κόμματα, έχει τελειώσει προ πολλού», αποφάνθηκε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί μικρό και περιθωριακό κόμμα το ΚΚΕ και συνέχισε ακάθεκτος: «Στην Ελλάδα, βέβαια, υπάρχουν λόγοι - δεν ξέρω αν είναι λόγοι ιστορικής αδράνειας ή αν είναι λόγοι που έχουν σχέση με κάποιες ειδικές καταστάσεις που επικρατούν - που βεβαίως δίνουν την έκφραση και τη δύναμη στο ΚΚΕ να έχει αυτή τη δυναμική που αναπτύσσει. Αυτό είναι ένα φαινόμενο, που πράγματι πρέπει να μελετηθεί». Ας μην κουράζεται λοιπόν. Την απάντηση την έχει δώσει εδώ και πάνω από εννιά δεκαετίες ο ελληνικός λαός, επιβεβαιώνοντας ότι οι ρίζες του ΚΚΕ είναι βαθιές στα λαϊκά στρώματα και οι δεσμοί του ακατάλυτοι. Η δυναμική που εμφανίζει σήμερα δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα ιστορικής αδράνειας ή ειδικών καταστάσεων όπως ισχυρίζεται, αλλά διότι με την πολιτική του εκφράζει συνολικά τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού, γεγονός που το έχει καταξιώσει στη λαϊκή συνείδηση ως αντίπαλο δέος στο μαύρο μέτωπο πλουτοκρατίας- κυβέρνησης-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ. και των ξένων συμμάχων τους (τρόικα). Ταυτόχρονα ο λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι η ΝΔ είναι παραδοσιακός πυλώνας της πλουτοκρατίας και δεν ξεγελιέται από τις αντιμνημονιακές φούσκες της απάτης. Άλλωστε το κόμμα του όλα αυτά τα χρόνια έχει βάλει το χεράκι του για να οδηγηθεί ο λαός στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Άλλωστε και ο ίδιος σαν βουλευτής όλα αυτά τα χρόνια υπέρμαχος και στυλοβάτης, με οποιοδήποτε τρόπο, αυτής της πολιτικής είναι.
Ο Κος Τζαβάρας, ο Κος Πάγκαλος, ο Κος Γεωργιάδης και όλοι οι υποστηρικτές αυτής της πολιτικής ξέρουν καλά ότι το μόνο εμπόδιο στην υλοποίηση της όλα αυτά τα χρόνια ήταν και είναι το ΚΚΕ και προσπαθούν μαζί με τα αφεντικά τους, τους μεγαλοκαναλάρχες και μεγαλοκαπιταλιστές να το απομονώσουν και να το φιμώσουν. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ο αγωνιζόμενος λαός έχει κριτήριο και παρά τις προσπάθειες που κάνουν δεν μπορούν να διακόψουν την σχέση εμπιστοσύνης των λαϊκών στρωμάτων με το ΚΚΕ ακόμα και με αυτούς που δεν έχουν κάνει το βήμα ακόμα να το ψηφίσουν στις εκλογικές μάχες. Αυτό φοβούνται. Και δυστυχώς για όλους αυτούς  οι φόβοι τους το επόμενο διάστημα θα αυξηθούν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Γιατί η δυναμική που αναπτύσσει το λαϊκό κίνημα μπορεί να σπάσει την αδράνεια που δημιουργεί η πολιτική τους.
Εμείς, η νέα γενιά των κομμουνιστών ξέρουμε, βιώνουμε καθημερινά το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα. Αυτό κ. Τζαβάρα και όλοι εσείς που είστε υπηρέτες του ίδιου αφεντικού, δηλαδή του κεφαλαίου δεν το βιώνετε γιατί είστε από την άλλη μεριά. Όσο όμως και αν εσείς και οι όμοιοι σας θεωρείτε το ΚΚΕ ’’μικρό’’, εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο λαός ’’θα ξυπνήσει μονομιάς και θα έρθει ανάποδα ο ντουνιάς’’.  Και ναι οι νέοι, οι νέες, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες θα παλέψουμε για αυτό. 

*Γιάννης Τεφάνης, Γραμματέας του ΝΣ Ηλείας της ΚΝΕ