Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Όλες και όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 5/9 και ώρα 20:00, στην πλατεία Αγίου Αθανασίου.

 

Όλες και όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 5/9 και ώρα 20:00, στην πλατεία Αγίου Αθανασίου. Καλούμε τους κατοίκους του Δήμου μας να συμμετάσχουν δυναμικά στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας και των Συνταξιουχικών Σωματείων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ. Mία αναγκαία πρωτοβουλία για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής που φέρνει ένα ακόμα χαράτσι στις πλάτες των δημοτών μας. Μέσα από τα σωματεία, τους φορείς, τους συλλόγους μας, μπορούμε να δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει.

Όλοι πλέον γνωρίζουμε τι συμβαίνει με αυτούς τους υπέρογκους και πλασματικούς λογαριασμούς που καλούμαστε να πληρώσουμε. Μας έχουν φέρει μαζεμένες χρεώσεις τριετίας, χωρίς να έχουν γίνει μετρήσεις, με κατ΄ εκτίμηση υπολογισμούς βάσει στοιχείων από καταμετρήσεις του 2018, αγνοώντας αν το νερό που φτάνει στο σπίτι μας είναι πόσιμο και ποιοτικό. Μάλιστα οι λογαριασμοί «συνοδεύονται» με τις απειλές της Δημοτικής Αρχής, ότι όποιος δεν ανταποκριθεί στην αποπληρωμή των λογαριασμών, θα έρχεται αντιμέτωπος με διακοπή νερού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση από την πρώτη στιγμή ήταν η μόνη δύναμη που καταψήφισε την πρόταση - έκτρωμα της Δημοτικής Αρχής και ανέδειξε ότι οι λογαριασμοί που θα εκδοθούν με αυτόν τον τρόπο, αντικειμενικά δεν θα μπρορούν να πληρωθούν από την πλειοψηφία των δημοτών. Η Δημοτική Αρχή για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, επικαλείται την οικονομική κατάσταση του Δήμου. Δεν φταίνε όμως οι δημότες μας για τα πενιχρά οικονομικά του Δήμου μας, για την πλήρη υποστελέχωση της υπηρεσίας ύδρευσης. Ας αναζητήσουν τις ευθύνες στις Κυβερνήσεις που όλα αυτά τα χρόνια πετσόκοψαν τις επιχορηγήσεις και τον προϋπολογισμό προς τους Δήμους, που τόσα χρόνια υλοποιούν κατευθύνσεις για την πλήρη εμπορευματοποίηση του νερού, με τις υπηρεσίες ύδρευσης των Δήμων στα χέρια ιδιωτών, όπως προβλέπει και το νομοσχέδιο που ετοιμάζει να φέρει η Κυβέρνηση μέσα στο φθινώπορο και για το οποίο κανένας τους, ούτε η προηγούμενη, ούτε η τωρινή Δημοτική Αρχή, δε λέει κουβέντα.

Συνέχεια της αδιάλλακτης στάσης της Δημοτικής Αρχής, αποτελεί η τελευταία απόφασή της για παράταση της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης των λογαριασμών, μέσα στον Σεπτέμβριο. Μία απόφαση που όχι μόνο δε λύνει το πρόβλημα, αλλά το μεταθέτει στον πιο δύσκολο οικονομικά μήνα για τις οικογένειες με παιδιά, καθώς εκτός από τα καθημερινά βάρη που καλείται να πληρώσει η λαϊκή οικογένεια, τον Σεπτέμβριο έχει και τα έξοδα για σχολικά είδη, για εγγραφές σε φροντιστήρια, αθλητικές δραστηριότητες, κ.λπ. Μάλιστα, η προκλητική συμπεριφορά τους δεν έχει όριο. Έφτασαν στο σημείο να αποκαλέσουν τους δημότες που διαμαρτύρονται για τους λογαριασμούς του νερού ως θεατρίνους, όλο τον κόσμο που ήρθε να διαμαρτυρηθεί στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ως θεατρική παράσταση!!!

Όλες και όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 5/9 και  ώρα 20:00, στην πλατεία Αγίου Αθανασίου.


ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ