Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Τοποθέτηση του υποψήφιου δημάρχου στο Δήμο Ήλιδας Άγγελου Κολόσακα στην παρουσίαση υποψηφίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Τοποθέτηση του υποψήφιου δημάρχου στο Δήμο Ήλιδας Άγγελου Κολόσακα
στην παρουσίαση υποψηφίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση
Είναι απαραίτητο να σχολιάσουμε όλα όσα έγιναν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο αν και είχαμε σχεδιάσει να αναφερθούμε σε άλλα ζητήματα.
Αποκαλυπτική ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, φάνηκε ξεκάθαρα πώς οι παρατάξεις Χριστοδουλόπουλου και Λυμπέρη σχεδιάζουν να λειτουργήσουν την προεκλογική περίοδο.
Η «επιστράτευση», των υποψηφίων και των δύο συνδυασμών, για να υπάρξει ισχυρή παρουσία στην αίθουσα, η αντιπαράθεση για ένα θέμα που δεν υφίσταται, οι αντεγκλήσεις και η ένταση, η ταυτόχρονη οργανωμένη αποχώρηση και των δύο στρατοπέδων δείχνουν ακριβώς αυτό.
Θέλουν να πολώσουν το κλίμα, να «τσιμεντάρουν», ο καθένας τους δικούς του, να αποπροσανατολίσουν, να θολώσουν τα νερά.
Έτσι αυτό που κυριάρχησε στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν πού θα γίνει η εκδήλωση της παράταξης Λυμπέρη. Να ξεκαθαρίσουμε ότι ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι η κάθε δημοτική παράταξη ορίζει πού και πότε θα κάνει την εκδήλωσή της. Αυτό λοιπόν το απλό και αυτονόητο θέλουν να το κάνουν σήριαλ με πολλά επεισόδια.
Έχει όμως την εξήγησή του. Δύο μήνες πριν τις εκλογές και όσο πλησιάζουμε προς αυτές έχουν ένα στόχο. Θέλουν να δείξουν ότι είναι διαφορετικοί γιατί είναι ίδιοι.
Ο λαός μας έχει πείρα και αυτό που τον ενδιαφέρει είναι ότι :
    • Εάν αρρωστήσει πρέπει να χρυσοπληρώσει τις παροχές υγείας και πρόνοιας γιατί το νοσοκομείο της πόλης είναι ουσιαστικά κλειστό.
    • Χρυσοπληρώνει το νερό χωρίς να το πίνει.
    • Οι απλήρωτοι λογαριασμοί, ο ΕΝΦΙΑ και η Εφορία είναι ο καθημερινός του βραχνάς.
    • Για να μπορέσει να κάνει χρήση του αθλητικού κέντρου πρέπει να πληρώσει αφού η δημοτική αρχή, και η σημερινή και η προηγούμενη το έχουν μετατρέψει σε ιδιωτικό.
    • Οι εταιρείες θησαυρίζουν από την ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων τη στιγμή που οι δημότες πληρώνουν δυσβάσταχτα τέλη.
    • Η δημοτική περιουσία είτε ιδιωτικοποιείται είτε ερημώνει και οι ελεύθεροι χώροι για τους δημότες έχουν εξαφανιστεί.
    • Ενώ «ματώνει», η κάθε οικογένεια για να πάρει ο νέος ένα πτυχίο αυτό είναι μόνο διαβατήριο για την ανεργία, και με το νέο νόμο πρόσβασης στα ΑΕΙ η κυβέρνηση προσθέτει νέα οικονομικά βάρη και περισσότερο άγχος στους νέους.
Θα μπορούσα να συνεχίσω.
Αυτά όλα όμως και οι δύο δεν θέλουν να κουβεντιαστούν γιατί για όλα αυτά είναι και οι δύο συνυπεύθυνοι αφού.
Και οι δύο πέρασαν από τη διοίκηση του Δήμου και η πολιτική που εφάρμοσαν τα δημιούργησε, αλλά και οι δύο στηρίζονται σε κόμματα που έχουν οδηγήσει τα πράγματα μέχρις εδώ. Και στους δύο συμμετέχουν τα τοπικά στελέχη από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με μια πινελιά από κυβέρνηση Αριστεράς (για το έργο της στο δήμο θα μιλήσουμε σε επόμενη φορά).
Ως Λαϊκή Συσπείρωση θα προσπαθήσουμε οι ψηφοφόροι να πάνε στην κάλπη βάζοντας ως κριτήριο ψήφου τα πραγματικά προβλήματά τους, τις δικές τους ανάγκες.
Καλούμε για άλλη μια φορά τους δημότες να μην «τσιμπήσουν», στο δόλωμα της πόλωσης, να μην πέσουν στην παγίδα της λογικής του μικρότερου κακού.
Να ενισχύσουν τη Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο και στην περιφέρεια να εμπιστευτούν την ψήφο τους στο ΚΚΕ στην κάλπη των ευρωεκλογών και των εθνικών όποτε γίνουν.
Οι υποψήφιοι που παρουσιάζουμε σήμερα, μαζί με τα ονόματα που έχουμε ήδη δώσει στη δημοσιότητα και αυτά που θα ακολουθήσουν δείχνουν ότι και στο δήμο Ήλιδας κερδίζει έδαφος το κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για συστράτευση ανεξάρτητα τι κόμμα ψήφιζε ο καθένας μέχρι χθες, ποιες ήταν οι πολιτικές του επιλογές.
Ιδιαίτερα σήμερα υπάρχει έντονη η παρουσία νέων επιστημόνων δίπλα στους νέους εργαζόμενους που ήδη παρουσιάσαμε και σε αυτούς που θα ακολουθήσουν.
            
   







 

 
              
         

Ανδρικοπούλου  Άννα

Βασιλόπουλος Κων/νος – Ηλεκτρολόγος

Καραπάνου Μαρία

Κότσιφα Νίκη – Οδοντίατρος

Κουτρουμπή Γιάννα – Συνταξ. Τραπεζοϋπάλληλος, Μέλος Δ.Σ Σωματείου                               Συνταξιούχων ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Λιακόπουλος Γεώργιος – Επαγγελματίας

Λοχοβίτης Νίκος – Υπάλληλος  ΔΕΗ, Πρόεδρος Σωματείου ΕΔΟΠ/ΔΕΗ  Ν. Ηλείας

Μάλλιαρης  Χαράλαμπος – Απόφοιτος τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Πανεπ. Πατρών

Ουλής Βαγγέλης – Φοιτητής τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών Πανεπιστημίου Δυτικής  Αττικής

Πολυζωγόπουλος Βασίλης – Συνταξ. ΔΕΗ, Γραμματέας Πολιτιστικού Συλλόγου Ακροποταμιάς Ροδιάς Πηνείας Ν. Ηλείας

Τσούλος Γιάννης – Επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Χαλικιοπούλου Κων/να – Βιολόγος, υποψήφια Διδάκτωρ

Χρέππας  Δημήτριος – Δικαστικός Επιμελητής