Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Ξεσηκωθείτε Πατρινοί !

Ξεσηκωθείτε Πατρινοί !

Κάποιος να σταματήσει τους κομμουνιστές …΄΄καταστρέφουν΄΄ την Πάτρα !
Παρέλαβαν μια πόλη ονειρεμένη και δεν άφησαν τίποτε όρθιο σε τρία χρόνια !
Μέχρι και στο δημοτικό θέατρο έβαλαν χέρι…
Θα τρίζουν τα κόκαλα του Τσίλερ ! Τι δουλειά έχουν οι κομμουνιστές να παρεμβαίνουν σε μνημεία ;
Πέρασαν τόσες δημοτικές Αρχές και καμία δε διανοήθηκε να προβεί σε εργασίες συντήρησης του θεάτρου παρότι το χρήμα έρεε άφθονο.
Όλοι αυτοί ήταν κορόιδα ; Και ήρθαν οι έξυπνοι κομμουνιστές να μας κάνουν τους πολιτισμένους ;
Μωρέ καλά τους έκανε το υπουργείο Πολιτισμού και τους σταμάτησε. Αυτοί ήσαν ικανοί να φτιάξουν το θέατρο όπως ήταν 50 χρόνια πριν !
Εμείς έτσι το θέλουμε ; Τι πείραζε δηλαδή που έμπαινε από τη στέγη και λίγο νεράκι ; Και τι έγινε που κούφωσαν (μέσα κι έξω) οι σοβάδες, που καταστρέφονται τοιχογραφίες, που ξέφτισε ο χρωματισμός ;
Εντάξει, δε λέμε κάποτε να γίνει και μια συντήρηση, όχι όμως από τους κομμουνιστές. Αυτοί το παρατράβηξαν, δε φτάνει που, σε λιγότερο από τέσσερις μήνες, ολοκλήρωσαν εργασίες προστασίας του μνημείου, το έχουν εντάξει και στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για συνολική αποκατάσταση, όπου μαζί με το διπλανό κτίριο (Μέγαρο Λόγου και Τέχνης) προβλέπονται έργα προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ.

Αυτές τις δουλειές κάνουν οι Πελετίδηδες. Τους επιτρέψαμε να πάρουν το δήμο και τούτοι θέλουν να μας κάνουν Λένινγκραντ . Δεν έχουν αφήσει ερείπιο για ερείπιο που να μην το εκμεταλλευτούν.
Είχαμε το Αρσάκειο, ένα ωραιότατο νεοκλασικό κτίριο, το βλέπαμε, το καμαρώναμε, υπήρχε σκέψη να φτιαχτεί, αλλά οι ΄΄ειδικοί΄΄ αποφάνθηκαν πως είναι ετοιμόρροπο . Μέχρι που ήρθαν στο δήμο οι κομμουνιστές και αμέσως έβγαλαν δικό τους πόρισμα, ότι το Αρσάκειο είναι από τα πιο γερά κτίρια της πόλης κι έτσι τον επόμενο μήνα αρχίζουν οι εργασίες ανακατασκευής του.
Μετά θυμήθηκαν ότι στις Ιτιές υπάρχουν κάτι αποθήκες του ΑΣΟ υπό κατάρρευση. Έτρεξαν και εξασφάλισαν 8 εκ. ευρώ για να φτιαχτεί σύγχρονο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο.
Εν συνεχεία πήγαν στο αχρηστεμένο Θέατρο Τέχνης, ετοίμασαν μελέτη και βάζουν μπροστά να το φτιάξουν, ώστε να έχει η πόλη θέατρο όταν θα κλείσει το ΄΄Απόλλων΄΄ για τις εργασίες αποκατάστασής του.
Τώρα έχουν πάει και φτιάχνουν το Δημοτικό Ωδείο καθώς και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Με την απίστευτη ιδεοληψία που τους διακρίνει, μας πήραν και το παλιό σχολείο της οδού Μανιακίου (το είχαμε κι αυτό και το καμαρώναμε μέχρι να καταρρεύσει και το βούτηξαν οι άτιμοι μέσα από τα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ) και το μετατρέπουν σε παιδικό σταθμό.
Είχαμε κι ένα στάβλο πολυτελείας (το Παμπελοποννησιακό) πάει κι αυτό… Το έκαναν Στάδιο και το έδωσαν στους τζαμπατζήδες να αθλούνται δωρεάν και το χρησιμοποιούν, επίσης, για διεθνείς διοργανώσεις.
Ακόμη, είχαμε κάτι δημοτικά χωράφια κι αυτοί τα έκαναν γήπεδα
για να παίζουν δωρεάν οι ερασιτεχνικές ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ.
Τόσα χρόνια φυλάγαμε σαν τα μάτια μας το φιλέτο της παραλιακής κι ήρθαν αυτοί κι έφτιαξαν πάρκο για να κόβουν βόλτες οι προλετάριοι.
Εν ολίγοις, συμπολίτες μου, τους παραδώσαμε χρυσάφι και το κάνουν κάρβουνο !
Το πιο σοβαρό είναι ότι από διάφορα προγράμματα έχουν κάνει ταμείο 100 εκατ. ευρώ για έργα και αυτά τα χρήματα θα επενδυθούν τη διετία 2018-19. Καταστρέφεται η πόλη μας !
Δεν πάει άλλο με δαύτους, πρέπει να τους διώξουμε τώρα !
Για να ανοίξουν δουλειές στην πόλη, να έρθει η ανάπτυξη, να πάρουμε πίσω τα φράγκα που χάσαμε …
Η λύση είναι να οργανώσει η δημοτική αντιπολίτευση ένα συλλαλητήριο στην πλατεία Γεωργίου με αίτημα να φύγουν πριν την ώρα τους οι κομμουνιστές από το δήμο. Όσο παραμένουν, υπάρχει κίνδυνος να θέλουν να ανακαινίσουν και τα σπίτια μας !

(Υ.Γ. λόγω καρναβαλικής περιόδου, είναι ευκαιρία να γίνει συλλαλητήριο μεταμφιεσμένων, ώστε να πλημμυρίσει η πλατεία από μασκαράδες…).


ΣΤΑΘΗΣ ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ