Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

«…..Εμείς πιστεύουμε στην πιο σωστή θεωρία που διανοήθηκαν τα πιο προοδευτικά μυαλά της ανθρωπότητας. Και η προσπάθειά μας, ο αγώνας μας είναι να γίνει η θεωρία αυτή πραγματικότητα για την Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο! Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας. Το δείξαμε όταν κινδύνευε η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της και ακριβώς αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες, χωρίς πείνα και πόλεμο. Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας…..»

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
[Από την απολογία του στο στρατοδικείο]

Νέοι και νέες,
Εργαζόμενοι, Αγρότες, Αυτοαπασχολούμενοι, Άνεργοι

Πέρασαν 64 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του Ηλία Αργυριάδη, Νίκου Καλούμενου και Δημήτρη Μπάτση.
Ο κομμουνιστής Νίκος Μπελογιάννης πέρασε στο πάνθεον των λαϊκών ηρώων με τη θυσία του, γιατί έκανε το καθήκον του ως το τέλος. Γνώριζε τι τον περίμενε, και γνώριζε επίσης ότι μπορούσε να κερδίσει τη ζωή του με μια δήλωση αποκήρυξης του ΚΚΕ και των ιδεών του, πράγμα που δεν έκανε, αλλά συνειδητά έφτασε μέχρι το εκτελεστικό απόσπασμα.
Γιατί αγαπούσε την εργατική τάξη, το λαό, είχε ακλόνητη πίστη στο κόμμα και στην πάλη για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Οι αξίες και τα οράματα για τις οποίες έδωσε τη ζωή του ο Νίκος Μπελογιάννης, εξακολουθούν να εμπνέουν τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες. Ο ηρωισμός και η θυσία του αγκαλιάζουν το χθες και το σήμερα, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τις ερχόμενες γενιές.
Εμπνέουν τους σημερινούς αγώνες της εργατικής τάξης, της νεολαίας, της μικρομεσαίας αγροτιάς. Αγώνες που πρέπει να σημαδεύουν τον πραγματικό αντίπαλο,την άρχουσα τάξη των καπιταλιστών, το κράτος της, τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες που στηρίζουν, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Απέναντι στην πραγματικότητα που διαμορφώνουν οι ανάγκες του κεφαλαίου, είναι κρίσιμο κάθε εργάτης, νέος, άνεργος, φτωχός αυτοαπασχολούμενος και αγρότης να μην παρακολουθεί παθητικά τις συμφωνίες της κυβέρνησης με την ΕΕ, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, για την αφαίρεση όσων δικαιωμάτων απέμειναν. Να μη μένει θεατής στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς που προετοιμάζουν νέα μέτρα στο Ασφαλιστικό, νέους δυσβάσταχτους φόρους, νέα προνόμια στους τραπεζίτες και θηλιά στο λαό με τα «κόκκινα» δάνεια, νέες ιδιωτικοποιήσεις, το τσάκισμα μισθών και μεροκάματων και άλλα πολλά! Να μην τρέφει αυταπάτες ότι αυτοί που γέννησαν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο θα δώσουν λύση στο δράμα των προσφύγων. Η απόφαση για τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων που γίνονται έρμαιο στο άθλιο παζάρι της ΕΕ με την άρχουσα τάξη της Τουρκίας, έχει ήδη δρομολογηθεί και με την έγκριση της ελληνικής κυβέρνησης.

Συνεχίζουμε και πρωτοστατούμε στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης προτάσσοντας την αναγκαιότητα της κατάργησης όλου του αντιλαϊκού- αντεργατικού πλαισίου, της ικανοποίησης όλων των αναγκών της εργατικής λαϊκής 


οικογένειας. Παλεύουμε για έναν άλλον δρόμο ανάπτυξης με αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με μονομερή διαγραφή του χρέους, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με το λαό στην εξουσία για το σοσιαλισμό- κομμουνισμό.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρασκευή 1/4,ώρα 8:00 μ.μ. βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου του Αρίστου Καμαρινού «Ο εμφύλιος πόλεμος στην Πελοπόννησο-1946-1949», στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, από την Κορδονούρη Λένα, γραμματέα της ΚΟΒ Αμαλιάδας.


Σάββατο 2/4,ώρα 7:30 μ.μ.: Ομιλία από τον Βίκτωρα Θωμόπουλο, μέλος του Γ.Π. Δυτικής Ελλάδας , στο μνημείο Μπελογιάννη


Ο Νίκος Μπελογιάννης Ζει και θα Ζει στην καρδιά

 και τη συνείδηση μας

ΡΗΞΗ

 

Με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 

 

κεφάλαιο και την εξουσία τους

  


ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΕΙΑΣ