Κυριακή, 4 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των λαϊκατζήδων παραγωγών και επαγγελματιών, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που ανοίγει το δρόμο για την εξόντωση τους, προκειμένου να συγκεντρωθεί και το εμπόριο των λαϊκών αγορών, στους μεγαλέμπορους και τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ.
Τα εργαλεία που χρησιμοποιεί είναι του ΟΟΣΑ και της ΕΕ, που θρέφουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, καταστρέφοντας ταυτόχρονα  το μεροκάματο του αυτοπασχολούμενου επαγγελματία και του μικρομεσαίου αγρότη, που θέλει να ξεφύγει από την εκμετάλλευση του μεσάζοντα και μεγαλέμπορου, για να επιβιώσει.
Γι αυτό επιβάλλουν κάθε χρόνο αλλαγή θέσης των πάγκων, με αποτέλεσμα να μην τους βρίσκουν οι πελάτες τους, αυστηροποιεί τους όρους άδειας, επιβάλλει ποινές φυλάκισης και τσουχτερά πρόστιμα εξόντωσης για ασήμαντες παραβάσεις λες και οι μεροκαματιάρηδες λαϊκατζήδες είναι εγκληματίες. Την ίδια στιγμή παρέχει κάθε διευκόλυνση στους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και η πολιτική του Δήμου Ήλιδας η οποία λειτουργώντας όπως ακριβώς η αντιλαϊκή κυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, έβαζε ως προϋπόθεση την φορολογική, δημοτική και ασφαλιστική ενημερότητα για την ανανέωση των αδειών.
Καλούμε τους μικροεπαγγελματίες των λαϊκών αγορών, τους εργαζόμενους συνολικά να καταδικάσουν και με τη ψήφο τους τις άγριες πολιτικές της κυβέρνησης, Ε.Ε., των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των εκπροσώπων τους στο Δήμο Ήλιδας.
Να ισχυροποιήσουν την Εργατική Λαϊκή Αντιπολίτευση ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ παντού


ΑΜΑΛΙΑΔΑ 2/5/2014