Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση για τα γεγονότα στα Φονικά την Κυριακή 14 Ιούλη

Aνακοίνωση για τα γεγονότα στα Φονικά την Κυριακή 14 Ιούλη

Την εκδήλωση μνήμης για τους 21 νεκρούς στα Φονικά διάλεξαν να αμαυρώσουν με την παρουσία τους μέλη της φασιστικής εθνικιστικής οργάνωσης Εθνική Δράση Ηλείας .Η εκδήλωση για την απόδοση τιμών στους νεκρούς γίνεται κάθε χρόνο τέτοια μέρα καθώς στις 14 Ιούλη του 1944 οι Γερμανοί εκτέλεσαν σ' αυτό το σημείο(απ' αυτό το γεγονός προήλθε και η ονομασία του σημείου Φονικό Καράτουλα - διπλανό χωριό),21 κατοίκους της περιοχής σε αντίποινα για τη σύλληψη ενός Γερμανού αξιωματικού από τον ΕΛΑΣ.
Χθες, κάτοικοι της περιοχής μαζί με μέλη του ΚΚΕ τους υποδέχτηκαν με αντιφασιστικά συνθήματα “χθες βασανιστές και ταγματασφαλίτες όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες” και “ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΕΠΟΝ ο δρόμος των ΛΑΩΝ” και τους εμπόδισαν να καταθέσουν στεφάνι κατά τη διάρκεια της τελετής. Οι ντόπιοι φασίστες που συστήνονται σαν “Έλληνες εθνικιστές” είναι οργάνωση που διακυρήσει ανοιχτά τη φασιστική της ιδεολογία και το αντικομμουνιστικό της μένος σε όλα της τα κείμενα, στην ιστοσελίδα της σε όλη τη δραστηριότητά της.
Ο ταγματασφαλίτης Κοκώνης του οποίου δηλωνουν υπερήφανοι πολιτικοί απόγονοι λίγες μέρες μετά από αυτήν την δολοφονία των 21 από τους Ναζί ήταν ήταν επικεφαλής του τάγματος που μάτωσε το λαό, τον ελληνικό λαό, στο μπλόκο της Αμαλιάδας στις 21 Ιούλη του '43. Πάει πολύ οι φασίστες να καταθέτουν στεφάνια σε αυτούς που πέσανε από το φασισμό και ο λαός της περιοχής δεν πρέπει να το ανεχτεί και δεν το ανέχεται! Ο λαός θυμάται τι έκαναν οι έλληνες εθνικιστές στη διάρκεια της αντίστασης...αντίμετρα στον ΕΛΑΣ,κυνηγητό των κομμουνιστών, συνεργασία με τον κατακτητή. Αυτοί που αυτοσυστήνονται σαν συγχρονοι “Λεωνίδες” ότι δήθεν “φυλάττουν Θερμοπύλες”, ήταν οι πρώτοι που συνεργάστηκαν με τον κατακτητή και την αστική τάξη της χώρας για να τσακιστεί η αντίσταση, ήταν ο “Εφιάλτης” του λαϊκού κινήματος και αυτό είναι και σήμερα: αντιδραστικά κακομούτσουνα στηρίγματα του καπιταλισμού, στηρίζουν την αντιλαική πολιτική και δημαγωγώντας χτυπάνε το λαϊκό κίνημα.
Το γεγονός φιλοξενήθηκε απλόχερα στον τύπο με αφοπλιστικά αντιδραστικό τρόπο. Τα ΜΜΕ που δήθεν φρικιούν για την αντιπαράθεση του ΚΚΕ με τις νεοναζιστικές και φασιστοεθνικιστικες οργανώσεις έχουν βαριά ευθύνη. Ευθυγραμμισμένα με την αντικομουνιστική πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης έσπευσαν να μας βάλουν στο ίδιο τσουβάλι τηρώντας ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους κομμουνιστές και στους φασίστες. Είναι ντροπή και αίσχος η ανοχή στο φασισμό στο όνομα δήθεν της δημοκρατίας, η εξίσωση του ναζισμού με τον κομμουνισμό. Δεν εξισώνεται το σκοτάδι με το φως!
Η ιστορία δεν ξεγράφεται! Οι Λαοί νίκησαν όταν συντάχθηκαν με τους κομμουνιστές, και αυτό τον δρόμο πρέπει να ακολουθήσουν πάλι για να κερδίσουν τη ζωή που τους αξίζει και να ρίξουν το φασισμό και τον εθνικισμό στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μαζί με τη μήτρα που τους γεννά τον καπιταλισμό.

Πύργος 15 ιουλιου 13


Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου μετά από πρόταση συμβούλων του ΚΚΕ είχε πάρει απόφαση να μην επιτραπεί στους νεοναζί να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο και συνολικότερα να μην τους επιτρέπεται να παρουσιάζονται ως αθώοι «εθνικιστές» καθώς με κάθε ευκαιρία οι νεοναζί στη περιοχή δηλώνουν περήφανοι απόγονοι του ταγματασφαλίτη Κοκώνη που ήταν επικεφαλής του τάγματος που μάτωσε το λαό στο μπλόκο της Αμαλιάδας στις 21 Ιούλη του '43.