Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ

Όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και στο νομό μας ξεκινούν οι εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, με κεντρικό σύνθημα «Δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται… Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία». Οι εκδηλώσεις στο νομό μας ξεκινούν την Τρίτη 31 Ιουλίου στις 20:30 στον Πεζόδρομο Αμαλιάδας και θα κορυφωθούν στις 8 Σεπτέμβρη στον Πύργο με το κεντρικό Φεστιβάλ.
Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» έχει καταφέρει με μοναδικό τρόπο κάθε χρόνο να συνδυάζει το πολιτικό περιεχόμενό του με την προβολή της πολιτιστικής δημιουργίας.
Έτσι και το 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, απ’ άκρη σ’ άκρη, σ όλη τη χώρα θα είναι για ακόμα μια χρονιά το αντάμωμα της ελπίδας και του αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Είναι η συνάντηση όλων εκείνων που «δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό», που «βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο». Θα ενώσουν τη φωνή τους οι χιλιάδες νέοι και νέες που οι ανάγκες τους, τα όνειρά τους, οι ελπίδες τους δε χωράνε στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της χρεοκοπίας του λαού.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει προβολή οπτικοακουστικού υλικού, συναυλία από μαθητικό συγκρότημα και ομιλία από την Έλενα Καούκη, γραμματέα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηλείας της ΚΝΕ. Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο.