Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Όλες και όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 5/9 και ώρα 20:00, στην πλατεία Αγίου Αθανασίου.

 

Όλες και όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 5/9 και ώρα 20:00, στην πλατεία Αγίου Αθανασίου. Καλούμε τους κατοίκους του Δήμου μας να συμμετάσχουν δυναμικά στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας και των Συνταξιουχικών Σωματείων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ. Mία αναγκαία πρωτοβουλία για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής που φέρνει ένα ακόμα χαράτσι στις πλάτες των δημοτών μας. Μέσα από τα σωματεία, τους φορείς, τους συλλόγους μας, μπορούμε να δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει.

Όλοι πλέον γνωρίζουμε τι συμβαίνει με αυτούς τους υπέρογκους και πλασματικούς λογαριασμούς που καλούμαστε να πληρώσουμε. Μας έχουν φέρει μαζεμένες χρεώσεις τριετίας, χωρίς να έχουν γίνει μετρήσεις, με κατ΄ εκτίμηση υπολογισμούς βάσει στοιχείων από καταμετρήσεις του 2018, αγνοώντας αν το νερό που φτάνει στο σπίτι μας είναι πόσιμο και ποιοτικό. Μάλιστα οι λογαριασμοί «συνοδεύονται» με τις απειλές της Δημοτικής Αρχής, ότι όποιος δεν ανταποκριθεί στην αποπληρωμή των λογαριασμών, θα έρχεται αντιμέτωπος με διακοπή νερού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση από την πρώτη στιγμή ήταν η μόνη δύναμη που καταψήφισε την πρόταση - έκτρωμα της Δημοτικής Αρχής και ανέδειξε ότι οι λογαριασμοί που θα εκδοθούν με αυτόν τον τρόπο, αντικειμενικά δεν θα μπρορούν να πληρωθούν από την πλειοψηφία των δημοτών. Η Δημοτική Αρχή για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, επικαλείται την οικονομική κατάσταση του Δήμου. Δεν φταίνε όμως οι δημότες μας για τα πενιχρά οικονομικά του Δήμου μας, για την πλήρη υποστελέχωση της υπηρεσίας ύδρευσης. Ας αναζητήσουν τις ευθύνες στις Κυβερνήσεις που όλα αυτά τα χρόνια πετσόκοψαν τις επιχορηγήσεις και τον προϋπολογισμό προς τους Δήμους, που τόσα χρόνια υλοποιούν κατευθύνσεις για την πλήρη εμπορευματοποίηση του νερού, με τις υπηρεσίες ύδρευσης των Δήμων στα χέρια ιδιωτών, όπως προβλέπει και το νομοσχέδιο που ετοιμάζει να φέρει η Κυβέρνηση μέσα στο φθινώπορο και για το οποίο κανένας τους, ούτε η προηγούμενη, ούτε η τωρινή Δημοτική Αρχή, δε λέει κουβέντα.

Συνέχεια της αδιάλλακτης στάσης της Δημοτικής Αρχής, αποτελεί η τελευταία απόφασή της για παράταση της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης των λογαριασμών, μέσα στον Σεπτέμβριο. Μία απόφαση που όχι μόνο δε λύνει το πρόβλημα, αλλά το μεταθέτει στον πιο δύσκολο οικονομικά μήνα για τις οικογένειες με παιδιά, καθώς εκτός από τα καθημερινά βάρη που καλείται να πληρώσει η λαϊκή οικογένεια, τον Σεπτέμβριο έχει και τα έξοδα για σχολικά είδη, για εγγραφές σε φροντιστήρια, αθλητικές δραστηριότητες, κ.λπ. Μάλιστα, η προκλητική συμπεριφορά τους δεν έχει όριο. Έφτασαν στο σημείο να αποκαλέσουν τους δημότες που διαμαρτύρονται για τους λογαριασμούς του νερού ως θεατρίνους, όλο τον κόσμο που ήρθε να διαμαρτυρηθεί στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ως θεατρική παράσταση!!!

Όλες και όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 5/9 και  ώρα 20:00, στην πλατεία Αγίου Αθανασίου.


ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ/ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ

 

Λαϊκή Συσπείρωση Ήλιδας   

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ/ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ

Ο Δήμος Ήλιδας έχει ξεκινήσει ήδη την αποστολή των λογαριασμών ύδρευσης που αφορούν καταναλώσεις και πάγια από το 2021 έως το τέλος του 2023 προς τους κατοίκους του Δήμου μας και μόλις πρόσφατα ξεκίνησε και η διανομή τους στην πόλη της Αμαλιάδας. 


Λογαριασμοί που όπως ανέδειξε από την πρώτη στιγμή η Λαϊκή Συσπείρωση Ήλιδας είναι και υπέρογκοι και πλασματικοί, καθώς περιλαμβάνουν μαζεμένες χρεώσεις μία ολόκληρης τριετίας και έχουν εκδοθεί με κατ’ εκτίμηση υπολογισμό της κατανάλωσης με στοιχεία του έτους 2018, ενώ η πραγματική κατάσταση, σε πολλούς καταναλωτές του Δήμου μας, έχει μεταβληθεί από τότε.


Όταν πάρθηκε αυτή η απόφαση/έκτρωμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Λαϊκή Συσπείρωση Ήλιδας ήταν η μόνη δύναμη που την καταψήφισε, τονίζοντας το αυτονόητο, ότι οι δημότες μας δεν έχουν αντικειμενικά την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν αυτούς τους υπέρογκους λογαριασμούς και δεν φέρουν και καμία ευθύνη.


Η προκλητικότητα της Δημοτικής Αρχής δεν έχει όρια, αν αναλογιστεί κανείς την ποιότητα του νερού που μας παρέχεται, το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε αν καταλήγει πόσιμο νερό στις βρύσες μας και αναγκαζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια να υπολογίζουμε στα έξοδά μας, εκτός των άλλων και το εμφιαλωμένο νερό. Η αποκορύφωση όμως έρχεται με τις απειλές της Δημοτικής Αρχής ότι όποια οικογένεια δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή των λογαριασμών, θα έρχεται αντιμέτωπη με τη διακοπή του νερού.


Τη στιγμή που η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα, οι τιμές στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης συνεχώς αυξάνονται, το ρεύμα μέσα στο καλοκαίρι αυξήθηκε πάνω από 70% και το εισόδημα δε φθάνει ούτε μέχρι τις 15 του μήνα, η Δημοτική Αρχή συνειδητά φορτώνει ένα ακόμα δυσβάσταχτο βάρος σε κάθε λαϊκό νοικοκυριό. Στέλνει τη λυπητερή και εκβιάζει τους δημότες να βάλουν το χέρι βαθιά στη τσέπη, ενώ δεν είχαν καμία ευθύνη για τους αβεβαίωτους λογαριασμούς τόσων χρόνων. Η τακτική έκδοση των λογαριασμών ύδρευσης είναι ευθύνη του Δήμου, όχι ατομική ευθύνη κάθε δημότη.


Για τα οικονομικά χάλια του Δήμου δεν φταίνε οι δημότες μας γιατί και καλά δεν έχουν μάθει να πληρώνουν, όπως προκλητικά αναφέρει συχνά η Δημοτική Αρχή, αλλά όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια και πετσόκοψαν τις κρατικές επιχορηγήσεις προς τους Δήμους. Γι’ αυτούς όμως δεν λένε τσιμουδιά όσοι μας καλούν σήμερα να πληρώσουμε άλλο ένα χαράτσι. Οι δημότες μας ήδη πληρώνουν ατελείωτους φόρους, τέλη, χαράτσια και η σημερινή Κυβέρνηση τους ετοιμάζει άλλα τόσα.


Επομένως, αντί η Δημοτική Αρχή να αποβλέπει σε εποικοδομητική συνεργασία με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως έγραφε η ίδια σε δελτίο τύπου μετά από συνάντηση με την μέχρι πρότινος Υπουργό Εσωτερικών Κα Κεραμέως, αντί να συναντά σε θερμό και ευχάριστο κλίμα τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολακόπουλο στα γραφεία του Δήμου, την ίδια ακριβώς στιγμή που οι δημότες μας ανοίγουν τους πανάκριβους λογαριασμούς στα σπίτια τους, να διεκδικήσει την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τον Δήμο από την Κυβέρνηση και να απαιτήσει την καταβολή των παρακρατηθέντων.


Να τους υπενθυμίσουμε, για ακόμα μια φορά, ότι ένας Δήμος γίνεται καλύτερος για τους κατοίκους του, όχι πάνω στα αποκαΐδια της πολιτικής τους και με τους δημότες εξαθλιωμένους με την επιπλέον δημοτική φορολογία, αλλά λαμβάνοντας από την εκάστοτε Κυβέρνηση αυτά που δικαιούνται και έχουν τόσα χρόνια πληρώσει.


Η Λαϊκή Συσπείρωση Ήλιδας, όπως αντιτάχτηκε και καταψήφισε αυτή την απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, καλεί και όλους τους κατοίκους του Δήμου μας να αγωνιστούμε μαζί για να μην πληρώσουμε για μια ακόμα φορά εμείς το μάρμαρο